Čím nastavit lištové krabice v omítce?

<< < (4/4)

Jan Franěk:
Celkem mělké jsou strojky SWING od ABB.

Ale ptal jste se na tango, nic jiného a postup jak to udělat. Svůj názor na Tango a jeho montáž dle vašich velkých omezení, jsem vám řekl. Pokud hledáte jiné strojky, než původně vámi jmenované tango, máte se jasně vyjádřit hned na začátku.

Citace: Milan Hudec  09.10.2019, 18:29

Honzo nerozumím.
Mají je i milionáři.....

Ano, u milionářů jsem taky potkal dvojzásuvky. Například v komoře u smetáků, v garáži a podobně. Pokud to měli v obýváku, šlo o vilu postavenou ve stylu "podnikatelskéh o baroka" a to pro mne byl vždy vrchol nevkusu. Tedy opravuji a doplňuji svou předchozí odpověď.
Dvojzásuvky jsou dle mého názoru doménou sociálního bydlení a nevkusu. A ano, souhlasím i s tím že je to jen otázkou názoru každého člověka. Tedy tento názor rozhodně nemusí sdílet každý.

Citace: Filip Výmola  09.10.2019, 17:45

Tak jste si panove vyjasnili, co by se melo a nemelo a co se komu vyplati a nevyplati ale zatim jsem se toho moc podstatneho nedozvedel.

Máte v mé první odpovědi málo informací a navrhnutých řešení? Spíš to vypadá že se vám žádné nelíbí a tudíž to ignorujete. Kdyby jste raději dodal víc relevantních informací, kterými jsou třeba použité kabely a další technické podrobnosti. Nebo třeba důvod proč se majitel brání výměně krabic, když tak tlačí na tango které se do původních nevejde.

Václav Třetí:
to kol. Franěk:
Nevím co je na dvojzásuvce sociálního, mám je doma i na chalupě a pokud jsou kvalitní, je to lepší než jednoduché zásuvky v dvojrámečku. Když nic jiného, tak při zapojování vznikne polovina spojů.

Kolik znáte doopravdických milionářů, abyste měl dostatečný vzorek populace milionářů pro statistické šetření, které bude mít průkaznou váhu.

A ještě odpověď na původní dotaz:

Krabice ve zdi podle vašeho popisu nejsou lištové, jedná se o nejmělčí provedení přístrojové krabice používané zejména v 70. létech k uložení do omítky spolu s vodiči AGY. (Hliníkový vodič v základní izolaci gumové s vrchním pláštěm z PVC - můstkové provedení obdobné dnešnímu CYKYLo.)

Krabici nelze rozumně ničím nastavit, navíc použití se zásuvkou je problémové mimo jiné právě tím mělkým uložením pouze v omítce, celkem snadno se dá zásuvka vytrhnout ze zdi i s krabicí. Přesekat krabice je jediná řemeslně přípustná možnost, pokud zákazník nepochopí, platí moje poučka použitá nedávno v jiném vládně těchto diskusí, že někdy je menší prodělek (zbytečná cesta na prohlídku situace) zanedlouho velkým výdělkem.

Pavel Horský:
Na vámi uvedené krabice se vejde tato dvojzásuvka... .. ABB 5512-2249B1

Ale máte opravdu odvahu a trpělivost.
Stojím za názorem kolegy Fraňka.
Omluvil bych se, že takto to nehodlám dělat a šel bych o dům dál.

Václav Třetí:
Ještě dodám, že krabice mnou zmiňovaného typu mívají na dně vylisován popis KP2.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana