Čím nastavit lištové krabice v omítce?

(1/4) > >>

Filip Výmola:
Zákazník si přeje vyměnit staré zásuvky (polozapuštěné dvojzásuvky, klasický panelákový typ) za dvojzásuvky ABB Tango. To je vše OK. Problém je v tom, že se jedná o cihlový dům, kde jsou použity lištové krabice o hloubce cca 10 mm a rozměrech 74x74 mm zasádrované přímo v omítce, kam se samozřejmě strojek zásuvky Tango nevejde. Je možné na tuto krabici nasadit např. distanční rámeček pod dvojzásuvky a pak to celé zašroubovat do té původní krabice? Nebo existuje nějaké elegantnější řešení? Vysekat a přesádrovat krabice je samozřejmě nereálné. Nastrčit na to lištovou krabici pro dvojzásuvku a přivrtat do zdi by bylo minimálně neestetické.

Jan Franěk:
Ano, asi bych jedno řešení měl. Odejít pryč. Vždy to bude levné a naho...o, nebo dobře a bude to znamenat větší cenu a práci (sekání) .

- dvojzásuvky považuji za hnusné a za doménu toho nejsociálnější ho bydlení.
- distanční rámeček pro dvojzásuvky je pouze u lištových krabic a ten kopíruje tvar tanga. Tedy ne spodní krabici. jednak to bude hnusné a pak taky příliš vysoké na omítce = opět hnusné a nepraktické
- předpokládám že se jedná ještě o rozvody Al a síť TN-C . Tedy taková "rekonstrukce" napůl cesty, často bývá spíš na škodu. Doporučuji raději kompletní rekonstrukci.

Pokud na to investor neslyší, odejdu protože výsledek bude jistě špatný a já bych s tím měl jen kupu problémů, bez vidiny alespoň odpovídajícího výdělku. Navíc zkažení jména jen proto abych vyhověl někomu, kdo za 1-mi hodlá zaplatit jen minimum, za 2- není ochoten kvůli výsledku strpět ani kousek nepohodlí (sekání) .

Peter Munka:
Citace: Jan Franěk  09.10.2019, 15:26

Pokud na to investor neslyší, odejdu protože výsledek bude jistě špatný a já bych s tím měl jen kupu problémů, bez vidiny alespoň odpovídajícího výdělku. Navíc zkažení jména jen proto abych vyhověl někomu, kdo za 1-mi hodlá zaplatit jen minimum, za 2- není ochoten kvůli výsledku strpět ani kousek nepohodlí (sekání) .

Vy sice mozete mat dojem, ako ste to odchodom elegantne vyriesili, ale vzdy sa najde niekto (a tu to bude najskor niekto bez papierov),  kto to "nejako" zapoji. Cokoladka, izolacka, ak tam nebudu strkat pracku, vydrzi to roky. Vysledok : laik si povie "toho draheho a vymyslajuceho Franeka nezavolam ani na kompletnu prerabku",  udrzbar Honza z fabriky  mu to spravi.

Jan Franěk:
Citace: Peter Munka  09.10.2019, 16:23

Vy sice mozete mat dojem, ..

No a co s tím mám dělat? Že to nějakej jouda udělá a možná i za polovinu než já, by mě mělo jako donutit k tomu, že mu to raději udělám? Proč proboha? Je to jeho volba i odpovědnost a mne to už pak nezajímá. Už se proboha proberte. Pokud není ochoten zaplatit za práci to co si běžně účtuju, nebo mne tlačí do něčeho o čem nejsem prostě přesvědčen, tak to nedělám a tečka. On volbu  má, stejně jako já. Práce je tolik že nikdo z nás nemá potřebu vyhovět úplně každému a úplně ve všem. Každé zboží má svého kupce, stejně jako každej podobnej investor najde toho svého elektrikáře. Je jeho volbou za kolik a v jaké kvalitě. Osobně bych si domu nepozval řemeslníka, který by mě udělal vše co si usmyslím, ale toho co mi řekne proč toto neudělá a vysvětlí mě jak to bude rozumnější. Já prostě nebudu dělat pro každého, za každou cenu, ani cokoliv. Nebo vy jo?

Peter Munka:
Suhlasim, mame volny trh, kazdy sa sam rozhodne, ci zakazku berie alebo nie a zakaznik rozhodne, ci suhlasi s ponukanou cenou. Potom je rovnako zbytocne vzrusovat sa nad prasacinami, ake vidno v instalaciach - co sa tu casto deje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana