Do jaké vzdálenosti lze připojit novostavbu od umístění skříní HDS a ER?

(1/3) > >>

Stanislav Mančík:
V přiloženém plánku je zobrazena řešená situace:
Novostavba má být situována v zahradě za starým domem. Na hranici parcely s novostavbou je již 12 let obcí plánována nová ulice. Do doby, než se tak stane, bude vybudována (dočasná, neveřejná, účelová) příjezdová cesta při hranici zahrady za starým domem - cca 100m délky. Pod touto cestou bude vedeno pouze el. připojení novostavby. Plánovaná připojovací kapacita 3x25A, dvoutaktní.

Lze si nechat připojit novostavbu na hranici pozemku starého domu a ulice (se sloupy nn) tak, že HDS i ER budou na této hranici a vedení mezi ER a novostavbou bude uloženo v zemi pod příjezdovou cestou? (viz nákres)

Rozvodak:
Musíte podat žádost o připojení místnímu distributorovy, ten vám určí kde budete připojen.

Jiří_Hrubý:
Technicky to není problém, svodová přípojka, RM v oplocení soukromého pozemku, odvod z RM AYKY 4x70, FeZn 10 v trase, který vylepší uzemění objektu.
Jen to bude chtít projekt, žádost o zřízení nového OM, revizi...

Vít Rotrekl:
Citace: Stanislav Mančík  25.09.2019, 07:43

Plánovaná připojovací kapacita 3x25A, dvoutaktní.

Co si mám představit pod pojmem "dovjtaktní"? Jakože dvojsazba?  :D

Vedení od elektroměrovéh o rozvaděče k domovnímu/případně staveništnímu rozvaděči, může mít klidně kilometr (ano už i takovou provizorku jsme realizovali). Ale jak píše kolega Hrubý, na takovou vzdálenost už to bude chtít spočítat, jaký průřez kabelu bude vhodný.
Jednak z pohledu impedance a druhak z pohledu ekonomického (ztráty na kabelu vs. cena za průřez). A nezapomenout na to, že kabel musí být nějak připojen na obou koncích...

PS: na jaře jsem počítal přívod pro RD, 3x25A. délka od ER do domovního rozvaděče cca 120m. Vyšlo mě, že dostatečný kabel je AYKY 4x25mm.

Stanislav Mančík:
Citace: Vít Rotrekl  26.09.2019, 18:59

Co si mám představit pod pojmem "dovjtaktní"? Jakože dvojsazba?  :D

Promiňte, samozřejmě dvousazba, to je úplný zkrat (v hlavě) - asi jsem v tu chvíli myslel už na jiné věci.  ::)

Díky za odpovědi. Jsem rád, že takové řešení je možné nejenom technicky ale i administrativn ě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana