Jak se otvírala stará podomítková krabice s asfaltovou izolací?

<< < (4/5) > >>

Jan Franěk:
Citace: Peter Munka  06.09.2019, 13:56

Ved urobite projekt, kde bude vsetko pekne zakreslene vratane polohy krabice. Majitel objektu musi zo zakona mat platnu dokumentaciu, ci ako to znie tunajsia oblubena mantra.

Prd..l si dělejte z někoho jiného  >:(

https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,41172.0.html

TO jen namátkou - norma praví - spoje přístupné kontrolám, opravám revizím....

Pořád to samé a pořád dokola. Nic nového se na tom nevymyslí. Pro mne toto téma končí.  :-X  a žádné coby kdyby mě nazajímá.

Václav Třetí:
to kol. Franěk:
Já jsem nepsal o úmyslně přesádrovaných krabičkách, já jserm dokonce nepsal ani o hledání krabiček oklepáváním, já jsem psal o tom, jak povolit víčko tohoto starého typu krabičky, pokud o ni víme, ale nejde uvolnit běžným pootočením.

Schované krabičky nemám rád. Pokud je krabička použita, má být viditelná, nemusí doslova řvát, ale pozornému oku by neměla uniknout. V nových instalacích je krabiček minimum, což je dnes "společenská objednávka",  ale úplně se jim bránit také nedoporučuji. 

Jan Bocek:
Citace: Jiří Kubík  05.09.2019, 16:06

Důkladně odstraňte zalepení štukem po obvodu.
Do těch výřezů ,  které jste vyhnul příliš a tím jste krabici dost poničil
vložte něco jako rozevřené kleště.
Otočte víčko doleva - proti směru hodinových ručiček a ono vám vypadne.

Často stačí ostrým šroubovákem "zaseknout" po obvodu ostrým úhlem a poklepat proti směru hodinových ručiček tak, až víčko vypadne ze zámku. Tak obvykle "odšroubujeme" i plastová víčka až povolí v závitu a zalepeným štukem po obvodě.

Když jsem strčil do těch otvorů kleště, tak se někdy stalo, že se víčko zdeformovalo až do zničení.....

Jiří Kubík:
On na otvírání existoval takový klíč.
Páka se dvěma výstupky.
Jednou ho na nás, mladé, vytáhl z ponku starý kolega jako kvízovou otázku,
jestli víme co to je.

Metoda zaseknutého šroubováku byla používána nejvíce, i když to potom bylo vidět.

:)

Heinrich:
 (poklona) .
- krabička se nachází na společné chodbě paneláku, v místě, kudy se v liště potáhne nový přívod pro byt = proto ten průzkum  ;)
- i přes naprosto dokonalé očištění spáry okolo víčka se při pokusu o otevření začala celá krabice protáčet ve zdi = tož asi nezbude, než víčko vypáčit a nahradit ho plastovým

Ještě jednou díky všem za rady, mějte se fajn.  :)

------------
Mmch, proč publikační systém tohoto fóra automaticky odfiltrovává a maže slovo "děkuju",  pokud je napsáno ve spisovném tvaru, tj. s "i" na konci?  :-[  
(díky čemuž sem ani nelze přesně napsat, kteréže slovo se to automaticky maže  ;D ;D )

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Odpověď