Jaký je tvůj rozhodovací vzorec při půjčování nebo nakupování nářadí?
Jan Franěk:
Sám jsem si třeba roky půjčoval silnější bourací kladiva a průmyslový vysavač, nebo drážkovačku. Především díky tomu že jsem to využíval jen velmi málo a investice do kvalitních produktů se mi nejevila jako smysluplná. Zrovna tak plně nevyužiju generátor a podobně.
Dnes něco z toho už i vlastním, ale pomalu uvažuji třeba o prodeji některého nářadí. Než o ně stále zakopávat ve skladu, udržovat jej a podobně, to si to raději 1-2x do roka zapůjčím. Nemusím to vlastnit abych uspokojoval své ego. Už mi není 20 let (bohužel ;D ) To si raději koupím méně nářadí, ale o to kvalitnější.
Zrovna tak si dovedu představit že někdo začíná a k práci využívá soukromého rodinného auta. Ne vždy je to pak dostačující a krátkodobá zápujčka třeba na jeden den až týden, se mi jeví jako dobrý nápad k odtahání tuny materiálu na nečekaně zajímavou a rozsáhlou zakázku, kde rodinná fabka nestíhá s dechem a nevyhovuje velikostí. Každý nemůže hned na začátku investovat statisíce do dodávky a kvalitního nářadí. I já takto začínal a nehodlám se dnešním začínajícím řemeslníkům za to nijak posmívat. Domnívám se že naopak zaslouží uznání a podporu. Začátky nejsou nikdy snadné a už vůbec ne levné.
Patrik Dedík:
Ako pise kolega Franek. Zacatky su tazke.
Ja ked som zacinal nemal som nic a vsetko som si poziciabal ako vrtacie kladiva, vrtaky, flexa, tie drobne veci ako srobovaky, kleste a pod som mal.
Teraz mam vsetko svoje. Drazkovacku, vysavac, vrtacie kladivo male aj velke a pod.
Kedy kolvek mozem ist do akcie a nemusim riesit pozicovnu.
Jan Bocek:
Jaký je tvůj rozhodovací vzorec při půjčování nebo nakupování nářadí?
Informace, že existuje vůbec možnost zapůjčení speciálního nářadí za příznivých podmínek, je velice cenná. K rozhodování vedou vždy tři fáze.
1. fáze je sběr informací ( můj velkoobchod elektro mi nabízí půjčování nářadí...¨
2. fáze je vyhodnocení této informace ( katalog a podmínky zapůjčení)
3. fáze je realizace ( vyzkoušet pro akce, že to funguje)
Příklad.
Občas dostanu zakázku na údržbu a revizi nn a 22 kV rozvodny. Je k tomu vymezený čas od 18 do 06 hodin. Potřebuji pro 4 pracoviště 4 elektrocentrál y....vždy půjčuji. A také 4 sady stejného nářadí, včetně momentových klíčů. Koupit nebo zapůjčit?
Občas potřebují plošinu. Nevlastním ale půjčuji .....stejně tak termovizi.
Můj vzorec při nákupu je jednoduchý. Pokud to na sebe vydělá za rok, tak žádnou zvláštní analýzu nedělám. Základní nářadí je podle zaměření a to by měl každý vlastnit.
Stále platí, ukáž mi své nářadí a já ti řeknu co jsi za firma.
Můj velkoobchod se o mne stará. Poskytuje mi stále servis ve výběru nových přístrojů a materiálu. Poskytuje mi výrazné slévy jak na materiál, tak na zapůjčení nářadí. Poskytuje mi poradenskou službu, nezaměstnává výdejce ale odborníky. Prodej není jen za pultem, ale v regálech skladu. Oči vybírají.....č asto mne upozorní na lepší řešení. Doveze mi materiál na místo. A kávičku mají za pět korun.....to je můj velkoobchod.
Miroslav Hlaváč:
Bohužel odkazy jsou neplatné,chyba při komunikaci se serverem.
Jan Bocek:
Citace: Miroslav Hlaváč 30.08.2019, 14:35
Bohužel odkazy jsou neplatné,chyba při komunikaci se serverem.
Také to nefunguje a myslel jsem, že chyba je na mé straně....díky .
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana