Může se provést spojka v neměřené části před elektroměrem?
Peter Lovacký:
Keby sa toto stalo mne, tak pošlem elektrárňam list že prečo ja nemám právo na opravu vlastného majetku a oni hej. Možno by som bol ochotný im vykopať jamu aby si spojku zrobili sami, ale za výmenu celeho kábla by som už vážne uvažoval nad žalobou za obmedzenia práv pri nakladaní s vlastným majetkom.
Zákaz gelovej spojky s prístupom ku spojom ešte chápem, zákaz nerozoberateľn ej už nie.
Jiří Schwarz:
Možná je to trochu podivný stav, ale pokud je to za hlavními pojistkami, je to vedení zpravidla již v majetku odběratele, ale protože to je před elektroměrem, musí to být podle požadavků dodavatele energie.
Nevím jak na Slovensku, ale u nás by PetoL s jeho přístupem neuspěl.
Jiří_Hrubý:
Citace: PetoL 25.08.2019, 16:36
Keby sa toto stalo mne...
Tak s tím nikoho neprudím, namačknu, zafouknu, zapomenu...
Je poněkud rozdíl mezi přístupným přerušením v rozvaděči na svorkovnici, kde se dá leccos kouzlit a zavařenou spojkou v zemi, svou strukturou rovnocennou kabelu.
Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý 25.08.2019, 17:44
Tak s tím nikoho neprudím, namačknu, zafouknu, zapomenu...
Jjj, moja reč, a asi by to tak aj dopadlo ;)
Ja mám prípojku od stĺpa popod asfaltovú cestu a kebyže som ju mal kvôli elektrárňam celú rozkopať tak to ich radšej najprv požiadam o písomný výklad ich podmienok či náhodou nebudú v rozpore s ústavou čl.20 bodu 4 a potom s ich odpoveďou môžem ísť za právnikom ;D
Vy máte v Čechách toto isté len nie v ústave ale v listine základných práv, bo v roku 93 sme asi tak trochu odpisovali jeden od druhého :)
Jiří_Hrubý:
Žiš co furt máte s nějakou ústavou, tady se jedná o ryze technickou záležitost, spočívající v znemožnění NO v neměřené části. To lze splnit a život jde dál. Jiná situace je u starých vývodů ve zdi, v trubce, tam se o výměně nediskutuje, protože každý rozumný baráčník nechce aby mu to blaflo pod novou fasádou. Celý dotaz je ale zaměřen na kabel v zemi, nepřístupně uložený, proto bych tu paniku trochu zmírnil ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana