Může být být hodnota izolačního stavu elektroinstalace >999MΩ?

<< < (5/8) > >>

Peter Lovacký:
jjj, ja sa vzdávam, ako na čistom kábli 350kiloohm vybaví 25A istič sa nechám prekvapiť  :)

Jiří_Hrubý:
Čistě podle hodnot bych tipoval odřený kabel v zemi, nebo někde, kde na tu oděrku něco působí, možná i prostup do plechového rozvaděče.
Jednou mi mezi změřením Rizo a osazením PN000 vlezl na hlavní jistič J1K plž, docela jsem se nestačil divit. :D

Vít Rotrekl:
Citace: Jiří_Hrubý  18.08.2019, 20:15

Čistě podle hodnot bych tipoval odřený kabel v zemi, nebo někde, kde na tu oděrku něco působí, možná i prostup do plechového rozvaděče.

V podstatě máte pravdu. Jen to co působilo byla vlhkost. Při každým vypadnutí/při měřemí Riso (pouštěl jsem tam 1000V :)) se vlhkost odpařila a bylo to chvilku dobrý.
Kabel pocuknutý bagrem, na plášti byla malá trhlnika, a borci to přemotali izolačkou a zasypali, zemní práce se dělaly cca před čtyřmi lety.

Nemám fotku pláště, jen už obnaženýho kabelu na žíly.

Jiří_Hrubý:
To je nejčastější příčina poruch na kabelech v zemi. Letos zatím tři a stejný modus operandi. Lopaty odřou nebo naseknou kabel, ať už krumpáčem, bagem, či při osazování nějakého betonového fundamentu, zamotají izolačkou a zapomenou. Jeden nešťastník to má po montáži čističky či přepadových trubek před 5 lety a letos, když už nad tím má skalku, aby zamaskoval tu ošklivost, mu to bouchá až v HDS. Když si to nechá vymezit, bude to stát půl důchodu a s vykopánim a opravou celej. Na těch šmejdech si už nic nevezme. Tak holt jede na 2 co zatím drží a bojí se, že zaprší. Je mi z takových šmejdů (zle) přitom jak víme, oprava hned po poškození nestojí dohromady nic.

Miroš Jan:
Kdo chce kam, pomožmemu tam. :(

Pokud by se nehonil za co nejnižží cenou, ale za kvalitou, nestalo se to.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana