Aký máte názor na nový zákon o normalizácii na Slovensku?
Peter Lovacký:
Som si všimol že sa na tomto fóre dosť citujú normy.
Ja si myslím, že podľa nášho zákona 60/2018 to mám zakázané. Čo si o tom myslíte?
Miroslav Minařík:
Citace: PetoL 31.07.2019, 14:09
Som si všimol že sa na tomto fóre dosť citujú normy.
Ja si myslím, že podľa nášho zákona 60/2018 to mám zakázané. Čo si o tom myslíte?
Nevidím důvod, proč bychom nemohli cokoliv citovat!
Co máte na Slovensku zakázané?
Peter Munka:
(3) Neoprávnené rozšírenie slovenskej technickej normy alebo technickej normalizačnej informácie je poskytnutie slovenskej technickej normy alebo technickej normalizačnej informácie alebo ich častí vrátane ponuky na ich poskytnutie akýmkoľvek spôsobom a v akejkoľvek forme bez súhlasu úradu ako slovenského národného normalizačného orgánu.
(4) Za neoprávnené rozmnoženie alebo neoprávnené rozšírenie slovenskej technickej normy alebo technickej normalizačnej informácie sa nepovažuje
a) citácia časti slovenskej technickej normy alebo časti technickej normalizačnej informácie, ak na citáciu časti slovenskej technickej normy alebo technickej normalizačnej informácie na základe žiadosti udelil súhlas úrad ako slovenský národný normalizačný orgán;
b) informácia o slovenskej technickej norme a technickej normalizačnej informácii, ktorá bola oznámená vo vestníku alebo na webovom sídle úradu podľa § 10 ods. 2.
(5) Úrad ako slovenský národný normalizačný orgán udelí súhlas na odplatné citovanie časti slovenskej technickej normy alebo časti technickej normalizačnej informácie bezodkladne, najneskôr do 30 dní odo dňa doručenia žiadosti o udelenie súhlasu. Žiadosť obsahuje najmä identifikáciu žiadateľa, účel a rozsah citácie časti slovenskej technickej normy alebo časti technickej normalizačnej informácie a názov slovenskej technickej normy alebo názov technickej normalizačnej informácie, ktorú požaduje citovať.
(6) Úrad ako slovenský národný normalizačný orgán udelí súhlas na bezodplatné citovanie časti slovenskej technickej normy alebo technickej normalizačnej informácie bezodkladne, najneskôr do desiatich pracovných dní odo dňa doručenia žiadosti o udelenie súhlasu, na
a) poskytovanie
1. výchovy a vzdelávania podľa osobitného predpisu,19)
2. vzdelávania v rámci akreditovaného študijného programu na vysokej škole alebo
3. kontinuálneho vzdelávania a atestácie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov20) nekomerčného charakteru,
b) vypracovanie a obhajobu
1. komplexnej odbornej práce, projektu alebo súťažnej práce, absolventskej písomnej práce, písomnej absolventskej práce v rámci výchovy a vzdelávania,21)
2. záverečnej práce v rámci štúdia na vysokej škole22) alebo
3. záverečnej práce v rámci kontinuálneho vzdelávania pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov nekomerčného charakteru a atestačnej práce pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca.23)
Peter Munka:
Mne ako pravnemu laikovi z toho vychadza nutnost ziadat urad o povolenie citovat STN napr tu na portali a sucasne uhradit poplatok.
Miroslav Minařík:
Citace: Peter Munka 31.07.2019, 14:34
Mne ako pravnemu laikovi z toho vychadza nutnost ziadat urad o povolenie citovat STN napr tu na portali a sucasne uhradit poplatok.
Na tomto portále se v žádném případě žádný zákon neporušuje.
Pokud se děsíte tohoto textu
Citace
poskytnutie slovenskej technickej normy alebo technickej normalizačnej informácie alebo ich častí vrátane ponuky na ich poskytnutie akýmkoľvek spôsobom a v akejkoľvek forme bez súhlasu úradu ako slovenského národného normalizačného orgánu.
Pak se zkuste vašeho úřadu zeptat, zda smíte použít v revizní zprávě slova obsažená v některé z STN.
Například "volt, napětí, odpor" a sdělte nám, kolik takové "šíření normy stojí". (dance)
Zakázáno je šíření závazné formy dokumentu. Ale to bych zde již duplikoval téma. To je zde už rozebráno.
Ale teď mne napadá, že pokud budou slovenští revizní technici žádat u každého dokumentu, kde se vyskytuje část STN, pak bude asi úřad zahlcen. Pokud dojde k prodlení předávky vašeho díla, tedy pokud nebude úřad reagovat online třeba o půlnoci, pak by úřad riskoval mnoho žalob.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana