Jak má vypadat formulář posudku elektrického zařízení pozaplavení?

(1/2) > >>

Fanóš:

Poskytl by mi prosím nějaký vzor (předlohu) pro odborné posouzení elektrického zařízení?

Sousedovi na chatě při nedávných bleskových povodních, ačkoliv je na kopci, voda vytopila sklep kde měl nějaké elektrické ruční nářadí a také technologii bazénu. Pojišťovna se dodnes neměla k likvidaci, proto mne požádal zdali bych mu mohl vystavit nějaký posudek.
Dalo by se říct potvrzení že tyto přístroje jsou opravdu poškozené?

Denně reviduji a píšu zprávy na bytovou zástavbu a průmyslové objekty/stroje, ale teď opravdu nevím jak takový dokument pojmout.

Vít Rotrekl:
Uz je to par let co jsem neco takoveho psal. Bylo to po havarii vody.
Pojmul jsem to jako mimiradnou revizi, kde bylo vypsano co bylo poskozeno.

Ale nez budete chtit nejak na pojistovnu "tlacit",  tak se nejdrive znamy pozepta u likvidatora, kde je problem. Kdyby pojistovna chtela nejake dokumenty, tak si o ne rekne.

František Šohajda:
Kolega to dělal pro pojišťovnu  a jeho známá pracuje v ní....
Musel přesně napsat nějaké sousloví ,  tak jak to požaduje pojišťovna ,  jinak by to smetli ze stolu! Bez plnění!! Podle její pomoci, co tam musí napsat (ne slova odborná elektro)
(Asi se poptat u pojišťovny?)

Radim Cienciala:
Proč nepostupovat dle ČSN 33 1600 ed.2. A vystavit závěrečný( posuzovací ) protokol.

Jiří Schwarz:
Citace: Radim Cienciala  12.07.2019, 06:19

... dle ČSN 33 1600 ed.2.
...

Samozřejmě není chybou udělat něco jako mimořádnou revizi podle uvedené ČSN
Ale je třeba přidat cosi, co v uvedené normě nenajdeme, např. něco ve smyslu:
"...zařízení (spotřebič) je po zaplavení poškozené, jeho provoz by byl nebezpečný,  případná oprava se jeví jako neekonomická, protože náklady na opravu by byly srovnatelné s cenou zařízení..."
Pro likvidátora, pokud je to laik, bude mít výraz nebezpečné úplně jinou váhu než izolační stav blížící se nule

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana