Jak vyměnit hlavní jistič před elektroměrem?

<< < (2/3) > >>

Jaroslav Hasala:
Zřejmě půjde o jednofázové připojení, tam je skutečně stejná sazba pro stálou měsíční platbu až do velikosti hlavního jističe před elektroměrem 1x 25A.
Takže stálá platba bude stejná. Čemu se ovšem zřejmě nevyhnete, je poplatek za navýšení příkonu, ten u jednofázových přípojek činí 200 Kč za každý Ampér navíc (u třífázových 500 Kč/A).
Pokud máte v současnosti jistič 1x 16A a požadujete 1x 25A, poplatek za navýšení příkonu bude 25 - 16 = 9*200 Kč = 1800 Kč.
Výměnu jističe musí provádět odborná firma, některé rozvodné závody požadují také revizní zprávu.

Dufek Rudolf:
Jak postupovat při výměně unaveného třífázoveho jističe stejné hodnoty i typu. Stačí si pozvat elektrikáře a předem to oznámit dodavateli a následně požádat o zablombování?

Karelbok:
Citace: Michal Slabý  30.01.2007, 07:45

Jestli chcete navýšit jištění musíte požádat RZ o změnu jištění.Součas ný stav máte na vyúčtování. Poplatek při navýšení u 1-f=200/1A, u 3-f=500/1A. Protože se jedná ještě o neměřenou část výměnu provede firma která má s RZ smlouvu o vstupu. Soustavu můžete rozdělit už v ER a do bytové rozvodnice přivést CYKY 5x6mm2. Bod rozdělení přizemnit- tohle všechno odborná firma ví a provede. ;)

Radek Kroutil:
Citace: Dufek Rudolf  12.05.2007, 08:46

Jak postupovat při výměně unaveného třífázoveho jističe stejné hodnoty i typu. Stačí si pozvat elektrikáře a předem to oznámit dodavateli a následně požádat o zablombování?

Já to řešim tak, že vždycky zavolám na RZ a tam nahlásim, že dochází k rozpečetění neměřené části a z jakého důvodu. Zeptají se mě na jméno a telefon a vždy mi to odsouhlasili. A nikdy mi už nevolali jak oni, tak zákazník, že z toho měl oplétačky. Slušnost se zatím vyplácí

Zdenek+:
Citace: Dufek Rudolf  12.05.2007, 08:46

Je potřeba rozlišit výměnu (unaveného za stejnou hodnotu) a změnu (navýšení). Na to druhé je potřeba revize.

Na výměnu vadného jističe revize potřebná není, stačí nahlásit telefonicky odplombování.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana