Je možne získat výchozi revizi na koupený byt?
Miroslav Kotal:
Rozvody jsou všechny v mědi.
Neexistuje projektová dokumentace.
Dle předchozího majitele reko byla cca rok 2008, od te doby instalovány přímotopy. Rozvodnice je udelaná přehledne, není problém dohledat, co k čemu patří atd.
Jak postupovat?
Revizi po mně nikdo nechce, ale chci mít klidné spaní.
Jiří Schwarz:
Správně by se výchozí revize měla provést podle aktuálně platných norem, podle projektové dokumentace,... To asi nebude reálné
Určitě byste našel ve svém okolí revizáka, který dokázal udělat revizi pravidelnou nebo mimořádnou, v rozsahu výchozí...
Ovšem absence důležitých podkladů již naznačuje, že by se muselo něco dohledávat, pak to zaznamenat formou náhradní dokumentace (mj. to je požadavek stavebního zákona), takže je to tak trochu o stráveném čase a z toho plynoucí ceně.
P.S. vám se rozvodnice zdá udělaná přehledně, mě připadá poněkud "plná", bez možnosti nějakého rozšíření nebo úprav v budoucnu
Pavel Horský:
"Rozvodnice je přehledná"
Víte, přesně o tom to právě tak úplně není. Přehlednost je jen jedním z mnoha pravidel zapojení rozvaděče.
Především je rozvaděč úplně plný, což není dobře, neboť je součástí rozvaděče i prvek, který díky své práci vyvíjí docela teplo (stykač topení).
Přehlídka čtyř výrobců v jednom rozvaděči také o něčem napovídá.
Kdybych u vás prováděl revizi, určitě bych se řádně zaměřil na všechny detaily elektroinstala ce.
K revizi bych určitě vyžadoval podklady, mezi které patří právě výše zmiňovaná projektová dokumentace.
Miroslav Kotal:
Souhlasím, že rozvodnice není ideál a že je plná. Nejaké rozšiření neplánujem, stávajíci instalace postačuje. Jediné, co scházi je myčka, ale bez ní se budeme muset obejít, jelikož pro ní není místo-byt ma55 m2. Bydlíme tady cca 2 roky, problémy nejsou, což určite neznamená, že je vše v pořádku. Nechci revizi od "stolu", ale tak, jak to ma být. Bohužel, dokumentace není a jsem si vědom toho, že to nebude jednoduché, chci vědet, zda je to řešitelné. Myslím, že takovou situaci neřeším jen já.
Peter Munka:
Rychle vyhladacie stykaca na nete : stratovy vykon (ak spravne chapem cudny nazov parametra) je 2.2W. Rozvodnica ako celok bude mat aspon 15W povolenych. Uplne plna rozvodnica nie je chyba, ak je oteplenie v poriadku a sekat uz hotovy byt, aby tam ostala rezerva - zbytocne. Navyse s rizikom zlomenia niektoreho vodica. Kiez by vsetky byty vyzerali aspon takto, dokonca su oznacene vodice a prvky v rozvadzaci.
Prekvapuje ma, ze ako prvy nebol napadnuty chybajuci chranic na zasuvky - vidim tam len "kupelna" a "bojler".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana