Jak odstranit zhasínání LED žárovek?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Že se více LED žárovek nějak ovlivňovalo jsem zažil jednou, ale možná to bude podobný případ, výkon zdroje byl na hraně, tam pomohla výměna zdroje (za výkonnější)

Jan Franěk:
Omlouvám se. Případ toho mého popsaného ovlivňování se týká LEDek na 230V. V tomto případě to neplatí, přehlédl jsem to trafo.

Tam bývají problémy v návrhu trafa na hraně. Vždy je potřeba počítat minimálně s 20-30% rezervou. Jednou jsem potkal vadnou LEDku, kdy přetěžovala trafo "nedokonalým zkratem",  který se projevoval především po pár minutách svícení, tedy zahřátí čipu. Pamatuji i problém s "trafem" a nesplněnou minimální zátěží za jeho elektronikou.

Vít Rotrekl:
Citace: igor fila  24.06.2019, 23:58

Trafo je do 15W a žárovka má každá 5W.

Toto bude jádro pudla... trafo 15W, LEDek taky 15W. Bude to chtít zdroj alespoň 20W, jak píše Honza F, cca 20-25% výkonu na víc.

František Šohajda:
Je to problém zejména u BAU a podobných ucelených výrobků i s trafem.
Jak píší kolegové....
Tyto komplety z BAU a podobných obchodů nepočítají s rezervou 25-30% na delší dobu svícení.
Elektronické trafa jsou pak přehřáté a vypínají jejich vestavěné pojistky-ochrany polovodičů!
Už jsem je měnil několikrát, zejména u kuch linek, kde svítí delší dobu (uvaření oběda a pod.)......
Těžko se pak vysvětluje laikům, co to způsobuje.

Peter Munka:
Citace: František Šohajda  25.06.2019, 08:55

Elektronické trafa jsou pak přehřáté a vypínají jejich vestavěné pojistky-ochrany polovodičů!
Už jsem je měnil několikrát, zejména u kuch linek, kde svítí delší dobu (uvaření oběda a pod.)......

Co myslite, zachranil by tak oblubeny chranic kuchynsku linku pred poziarom z trafa triedy II ? Pripadne co by sa dialo pri poruche priamo v 12V LED ? LED pasiky vacsej dlzky mavaju trafa nad 60W, prud je teda viac ako 5A.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana