Existují třífázové spínací časové hodiny?
Pavel Horský:
Citace: Emanuel Kocián 22.06.2019, 19:12
Spínací hodiny se tak jen jmenují. Ve skutečnosti spotřebič spíná něco jiného, obvykle stykač. A ten už je obvykle 3-fázový. Spínací hodiny slouží jen jako řídící prvek.
A toto by měl váš elektrikář vědět!
A nebo se do toho budete pouštět sám?
Lukáš Rotrekl:
Pánové, co zase blbnete? Uznávám, že ten dotaz není příliš konkrétní, ale stejně jako tohle fórum pomohlo několikrát najít mě něco, co jsem nedokázal najít a přitom to existovalo, jen to chtělo nakopnout, se může ptát tazatel ptát, jestli mu neuniká nějaký výrobek.
Citace: Martin Novák 22.06.2019, 11:05
Doposud jsem se s nicim obdobnym nesetkal. Ja to vzdy resim malym rozvadecem ve kterem je jisteni pro spotrebic i ovladaci obvod, vhodne spinaci hodiny a prislusne dimenzovany stykac...
Otázka je jestli je k dispozici pracovní N. Pak by to byla lehká komplikace.
Citace: Emanuel Kocián 22.06.2019, 19:12
Spínací hodiny se tak jen jmenují. Ve skutečnosti spotřebič spíná něco jiného, obvykle stykač. A ten už je obvykle 3-fázový. Spínací hodiny slouží jen jako řídící prvek.
Fakt? Já teda znám spoustu spínacích hodin i v provozu, které spínají do 16A v AC1 naprosto bez problémů už pěknejch pár let.
Citace: František Šohajda 22.06.2019, 18:21
Proto se nikdy nedělali a nedělají a dělat nebudou!!
Zrovna vy jste mě dost dlouho přesvědčoval, že nikdy neexistovaly 1f (2p) východoněmecké chrániče.
Tak zde máte v příloze opět vyvedení z omylu.
Ano respektuji, že se může jednat o pochybný výrobek nejasného původu, ale to neznamená, že neexistuje. Navíc ta cena taky asi nebude převyšovat cenu většiny spínaných zařízení.
Tomáš L:
(poklona) za odpovědi, spotřebič = v tomto případě šoubový kompresor 10 kW - kontinuální. Změnila se mi charakteristik a spotřeby vzduchu a je nyní zbytečně naddimenzovaný . Bohužel má v tomto případě tu vlastnost, že se snaží trvale vyrovnávat tlak a neumí se vypnout na 2 hodiny a pak znovu nafoukat. V tomto kontinuálním režimu nabíhají zbytečně motohodiny a servis 1x za 3/4 roku vyjde kolem 15000. Napadlo mě, že by se to dalo řešit tím časovým spínačem, jako znám z klasických zásuvek a rapidně tím omezit naběhané motohodiny. Po obnovení napájení se kompresor umí zapnout do předchozího stavu, což by bylo myslím v této situaci ideální řešení.
Konzultoval jsem to s dodavatelem kompresorů, ale ten v tom vidí jen možnost levně koupit použitý a dodat nový méně výkonnější kompresor. Cenově jsou to zbytečně desítky tisíc pryč.
Ptal jsem se svého elektrikáře, ale ten mi řekl, že se s ničím takovým zatím nesetkal, ale že se poptá dodavatelů. Proto se ptám, abch ho případně taky mohl nasměrovat.
David Hruda:
Asi ne úplně chápu, o co vám jde, ale nestačilo by poladit, případně vyměnit tlakový spínač kompresoru?
Lukáš Rotrekl:
Taky bych to tak viděl...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana