Není pro revizní zprávu chybějící proudový chránič ve stodole závadou?

(1/4) > >>

Vítězslav Žák:
Moderátor: Jedno téma= jedna otázka. Viz pravidla. A "Stodola a malé napětí na hořlavém podkladu?" je blbost a ne konkrétní otázka!

Mám udělat revizi ve stodole, ze které je muzeum.
Stodola je komplet ze dřeva, mimo zděný základ.
Bez dokumentace, podle štítku v rozvaděči 2002.

Není použitý proudový chránič, ani dnes v dřevostavbách doporučovaná AFDD. Samozřejmě to napíšu do doporučení, ale chybějící FIčko není závada?

Rozvodak:
Citace: Vítězslav Žák  18.06.2019, 09:21

Moderátor: Jedno téma= jedna otázka. Viz pravidla. A "Stodola a malé napětí na hořlavém podkladu?" je blbost a ne konkrétní otázka!

Mám udělat revizi ve stodole, ze které je muzeum.
Stodola je komplet ze dřeva, mimo zděný základ.
Bez dokumentace, podle štítku v rozvaděči 2002.

Není použitý proudový chránič, ani dnes v dřevostavbách doporučovaná AFDD. Samozřejmě to napíšu do doporučení, ale chybějící FIčko není závada?

Pokud není dokumentace a výchozí revize, bude asi trochu problém se pod to podepsat bez chrániče.

Obecně vzato se reviduje podle norem platných v době vzniku instalace.

Lukáš Rotrekl:
Předchozí revize? Výchozí revize? Nic z toho není k dispozici? A vlastně, dřív stodola, dneska muzeum? To bude vyhovovat instalace, PBŘ, ..... k změně účelu stavby? tj. Rekolaudaci?

To mi přijde jako k***a tenkej led....

Jan Franěk:
Není projekt, technická zpráva s určením VV?   :-\

Utíkal bych pryč, nebo navrhl cenu, za kterou jim to uvedu do pořádku. Můžete revizí začít a pak navrhnout odstranění nalezených závad, s opětovnou revizí po opravě a změnou závěrečného hodnocení z neschopno, na schopno.

Peter Munka:
Ak je ta to ista stodola, ako z podobnej otazky, teda trafo 230V / 12V a nejake LED / halogeny na dreve, chranic z protipoziarneh o hladiska ma temer nulovy vyznam kvoli trafu. Dolezita je kvalitna instalacia na sekundarnej strane trafa, tepelnoizolacn e podlozky a spravne istenie - skor odporucam viac traf s mensim vykonom, nez jedno velke schopne dodat velky prud.
Na zapalenie dreva je potrebna teplota a teda dodany vykon, drevu je jedno, ci to bude 60W od trafa 12V * 5A alebo mensi prud od 230V.
Na druhej strane, ak to zacne horiet a poistovna / hasici / policia budu zhanat reviznu spravu, bude velky problem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana