Čím zakrýváš podomítkovou krabici před zahozením omítkou?

<< < (2/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Do skříně dávám ten karton, co slušný výrobce dává do balení. Do krabic záslepku (když mám),  zmuchlaný noviny (když nemám, tedy většinou). Kelímek je dobrej nápad. Nedá se přeperlinkovat .

Žvak Petr:
Kelímek mi nepřipadá jako dobré řešení.
Když stahujete maltu nebo štuk tak jedete i přes krabici.
Pytel od sádry je z několika vrstev a jedna je akorát.
Nebo pak noviny.

Milan Hudec:
Nadělám vykružovákem kolečka z polystyenu 2cm, "deset za minutu" naprostá pohoda.

Jan Franěk:
Pohrozím zedníkům že když v krabičce najdu jen trochu malty, budou se bát i na záchod v obchodním domě, za plného provozu.  ;D ;D

Jsem na tom stejně jako ostatní kolegové. Za dobré řešení považuji ten polystyrén. Nejjednodušší je pytel od sádry, nebo malty, případně noviny, ovšem ani PVC sáčky, nebo strečová fólie, nejsou špatným řešením. Prostě vše co je zrovna po ruce. Nemusím sebou tahat vrtačku s vykružovákem  (dance) . Nápad s kelímkem zkusím. Zajímá mne jak vycházejí velikosti kelímků do krabice.

Vím že to asi není zrovna profesionální řešení, ale je ověřené léty na stavbách. Navíc jen vyjímečně používám krabice s prázdnými krky. Většinou už mám zatažené kabely a ty se jiným způsobem těžko zakrývají.

Miroslav Minařík:

Asi by bylo dobré ještě upřesnit dnešní výkony zedníků.
Je to dnes na stavbách (tím jsou myšleny všechny administrativn í/rodinné) tak špatné jako kdysi? Za nás se otloukaly cihly z bouraček a dnes se pokládají přesné tvárnice s minimální vrstvou lepidla.

Jaký je skutečný poměr "rovných a křivých" zdí? Někdo tvrdí, že nahazování klasicky maltou a zednickou "lžicí" je už pouze v nostalgických vzpomínkách pamětníků a dnešní zedník po vyučení to už neumí. Z mého pohledu na stavbách je to možná jinak u komerčních administrativn ích budov, ale na malých stavbách klasický styl omítek potkávám stále.

Jak to vidíš ty?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana