Čím zakrýváš podomítkovou krabici před zahozením omítkou?
Václav Třetí:
Citace: Jiří Schwarz 13.06.2019, 17:27
...- lepší případ - máme omítku, než to našukujeme zastav se, pomůžeme ti tam ty krabičky osadit, aby to bylo správně...
S tím mám špatnou zkušenost. Zedníci nabídli pomoc tohoto typu, všechny krabičky, které usazovali, se při montáži propadly, protože je omazali sádrou jenom ze strany a proti měkké maltě. Pak to pěkně zaštukovali.
Citace: Jiří Schwarz 13.06.2019, 17:27
...asi nejhorší - "...nějaká krabička tu byla, ale vyčumovala z omítky, tak jsme ji vysekali, kabel tam je někde pod omítkou..."
Také znám. Na jedné stavbě asi před 20 léty jsem hledal vývody zásuvek zazděné v celém patře RD. Aby to nebylo málo, kabely jsem nepokládal já, ale jakýsi kolega, který stihnul před dokončením stavby zemřít. Já jsem se k tomu dostal úplnou náhodou, ani jsem ho neznal a ani jsem se nedozvěděl, co se mu stalo, ale hledání bylo neuvěřitelné, zedníci mlčeli jak partyzáni a nakonec jsem zjistil, že tam chyběly na dvou místech i kabely.
Tým Elektrika:
KOPOS line#9: Zaslepovací víčka instalačních krabic
Praktická víčka elektroinstala čních podomítkových krabic, která zabrání vniku stavebních nečistot při stavebních pracech. Ne na všech stavbách se dají použít strojní omítky a jsou prováděny ručně s přesností dle zkušeností konkrétního řemeslníka. A i po úspěšných omítkách či usazení do již hotové omítky je dobré pamatovat na zajištění proti vniku nečistot do husích krků. Někdo se tím vůbec nezabývá a riskuje možnost následného protažení vedení. V této reportáži se podíváme na podrobnosti výroby krycích víček, která jsou pro tento účel vyráběna v KOPOS Kolín ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
KOPOS line#9: Zaslepovací víčka instalačních krabic
Milan Hudec:
Zatímco noviny či polyš jsou odžvejkatelné bez poškození omítky okolo, tak zátka od koposu tutu vlastnost nemá.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana