Jaké jsou požadavky na provádění revizí spotřebičů v nemocnici?
Žvak Petr:
Nevím, kdo a za kolik by mě někdo zaučil na lineární urychlovač k ozařování nádorů, který
je jediný v ČR a stojí 100 000 000,- Kč.
Ta revize by se mi asi nevyplatila. >:(
František Šohajda:
Jen doplním kolegy ČSN 1600,ed.2 na zdravotnické přístroje není!
Jak píší kolegové, pokud neznáte dokonale každý přístroj, nedoporučuji se do toho pouštět!
Výrobci si někoho jen tak mezi sebe nepustí na servis.....
Školení na jednodušší přístroj zdrav. týden a více.... ;)
Divím se , že někdo kdo to nezná do toho leze!! (já pracuji 35 let ve zdrav. a vyhýbám se tomu!)
Ceny za revize zdrav. přístrojů jsou násobky běžných spotřebičů, proto je za levnější peníz někoho druhého do toho uvrtat!
Jan Bocek:
Revize elektro nelze zaměňovat s bezpečnostně technickými kontrolami zdravotnických prostředků.
Někteří zprostředkovat ele poptávají revize spotřebičů a přitom to jsou zdravotnické prostředky, případně vše dohromady. Mnozí na to slyší a netuší do jakých problému se dostanou. Případně je to nutné smluvně dobře ošetřit.....
Žvak Petr:
Citace: Jan Bocek 05.06.2019, 12:00
Revize elektro nelze zaměňovat s bezpečnostně technickými kontrolami zdravotnických prostředků.
Někteří zprostředkovat ele poptávají revize spotřebičů a přitom to jsou zdravotnické prostředky, případně vše dohromady. Mnozí na to slyší a netuší do jakých problému se dostanou. Případně je to nutné smluvně dobře ošetřit.....
Mám dojem, že i po odborném školení výrobce, či dovozce bych do toho nešel. Riziko je příliš vysoké.
Tady už jde o trochu vyšší hru.
(poklona) za váš profesionální názor. :)
Zdeněk Friedrich:
Není od věci, přečíst si zákon o zdravotních prostředcích č. 268/2014 Sb.(výcuc viz obr. )
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana