Je určena minimální vzdálenost mezi požárním hydrantem a rozvaděčem elektro?

(1/3) > >>

Jaroslav Matějka:
Na IN-EL jsem se dočetl, že je třeba provést opatření proti zasažení rozvaděče vodou z hydrantu (např. nějakou zábranou před hydrantem nebo je třeba dbát na to, aby byl hydrant od rozvaděče dostatečně vzdálen, aby nemohlo dojít k zasažení rozvaděče stříkající vodou z hydrantu).   (wall)
Jaký je váš názor na tento problém?

Milan Brejcha:
A co tam p. ing. Kříž odpovídá, nebo na jakou ČSN se odkazuje ?

Jaroslav Matějka:
Nevím jestli jsem oprávněn zkopírovat odpověď  :'( . Takže toto radši kopírovat nebudu ale je to jejich názor a neopírá se o žádnou platnou normu. Zmiňuje pouze čl. 5.12 ČSN 33 3210:1986.

Milan Brejcha:
Pane Matějko,
   nevím kde by byl tento problém řešen a to hlavně ve které ČSN. Konzultoval jsem tuto skutečnosti se 3 RT techniky a ty se na žádnou takovou ČSN nepamatují, která by se specifikovala na vámi uvedený dotaz. I samotného by mi to zajímalo. Prováděl jsem revizi v jednom objektu. Nad hlavním rozvaděčem bylo vedení hlavního přívodu vody. V té době jsem hledal ČSN, bohužel jsem se nedopracoval k žádnému závěru a tak jsem ponecha stávající stav.     

Jaroslav Matějka:
Já netvrdím, že to musí být jen mě zarazilo tvrzení pana Ing. Kříže. Dle jeho názoru a tak jak jsem si to vyložil já je potřeba vedle hydrantu určit prostředí min AD4 popř. dokonce AD5. Takže jakékoliv svítidla v dosahu tlačítka, vypínače, rozvaděče musí být v odpovídajícím krytí dle určení prostředí, takže IPx4, IPx5 nebo dokonce více, kdyby náhodou začala s hydrantu stříkat voda.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana