Jak má být v podružné rozvodnici uložen nevyužitý kabel HDO?

<< < (2/3) > >>

Zdeněk Petr:
Citace: Milan Hudec  31.05.2019, 10:47

Zemnit.

Jak konkrétně? Všechny tři vodiče (černý, modrý a zž) do jedné svorky a tu pak k PE žlutozeleným vodičem? Nebo tři různé svorky a od každé zž k PE? Jde mi o štábní kulturu.

Jiří_Hrubý:
Do RSA4 se klemičky vejdou, na ŽZ použijete ŽZ svorku, zbylé dvě jsou tak nějak jedno, hlavně označit rezerva TUV AKU a pod. Stačí tedy vyvést jen jeden vodič ze ŽZ na PE sběrnu, zbylé k této proklemovat.

Peter Munka:
Zaujimalo by ma, co je na druhom konci "nevyuziteho kabla HDO". Visi niekde "v lufte" v elektromerovom rozvadzaci ? Alebo je napojeny na HDO / elektromer so vstavanym HDO a je spinany voci nule, akurat sa signal nepouziva ?
V com vidim riziko pri pripojeni na PE v domovom rozvadzaci a sucasne fungujucom HDO ? Pri poruche na hlavnom PEN zafunguje uzemneny kabel ako nahradna paraelna vodiva cesta, chvilu to pojde, nez to nejaky vacsi prud rozpali / pretavi. Plus HDO to moze necakane odpojit - znamy efekt chybajeho PEN v trojfaz rozvode. Za mna nasvorkovat, nezemnit. Pripadne zemnenie nech je riesene na strane pri elektromere.

Jiří_Hrubý:
A to teprv považte, že u ATEXu je to tak standard a tam nejde jen o chalupu s televizí a počítačem...

Zdeněk Petr:
Citace: Peter Munka  31.05.2019, 13:49

Zaujimalo by ma, co je na druhom konci "nevyuziteho kabla HDO". Visi niekde "v lufte" v elektromerovom rozvadzaci ? ...

Tak jsem se díval do ER a ten volný kabel tam opravdu není nikde zapojený a visí volně v nezaplombované části ER (Mám ER uvnitř rozdělený přepážkou na zaplombovanou část a nezaplombovano u).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana