Jaký jistič zvolit místo 37,1A?
Jakub Trasoň:
Stačí zavolat na distribuci a vše vám řeknou. Když já měním podobné - 21A bez problému dám 25A. Revizi ani nevyžadují (ČEZ)
Jiří_Hrubý:
Citace: Rozvodak 28.05.2019, 21:46
Vzhledem k tomu že velké 3f motory se z mnoha domácností vytrácí, si dovolím tvrdit že ve většině případů není motorová charakteristik a třeba. A když je, musí to odběratel néčím doložit.
Já kolego vcelku souhlasím, ovšem tazatel neuvádí, zda byla taková hodnota kvůli akumulačkám, nebo senometu.
Ostatně mám za sebou zkušenost, kdy nějaká lehkoživka za dvojku vyměnila pánovi jistič (navíc Chint) a on pak nemohl krmit dobytek, protože béčko mu neudrželo šrotovník...
Miroš Jan:
Na prvním místě, je údaj o proudové hodnotě, která je napsaná ve smlouvě s dodavatelem. Pak teprve to ostatní. ;)
Proč se vlastně má měnit ten jisitč?
Milan Hudec:
Citace: Rozvodak 28.05.2019, 21:46
Před výměnou hlavního jističe je vždy nutné ověřit smluvní hodnotu, jinak se dotyčný elektrikář vystavuje riziku že způsobí ND. Stačí zavolat na příslušný dispečink distribuce, tam ověří hodnotu ze SAPu a nechá se tam nahlásit i odplombování.
37,1A je jedna z mnoha hodnot, která je mimo řadu. Jde o jističe J1K a J7K, vyráběly se do nějakých 47A.
Vzhledem k tomu že velké 3f motory se z mnoha domácností vytrácí, si dovolím tvrdit že ve většině případů není motorová charakteristik a třeba. A když je, musí to odběratel néčím doložit.
V některých zemích např.v Rakousku je běžný jistič odběru bez zkratové spouště.
Proč to nejde u nás?
Nějaké teorie mne napadají, nicméně rád bych vysvětlení odborníka.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Hudec 29.05.2019, 19:48
Proč to nejde u nás?
Rakušáci asi rádi mění nožovky v PS.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana