Jak poznám, že je svítidlo s kovovým obalem opravdu bezpečné?
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 04.06.2019, 07:22
Není lepší si pořídit světlo od jiného výrobce ?, netuším co stojí, ale těch nervů a času :)
Takhle jsem občas nucen tahat info od jistého výrobce hromosvodního materiálu, jednak mě to nebaví a jednak došlé odpovědi jsou jak z vet.tržnice, jo jo to být moc dobre, zinku tam být moc hodně.
Souhlas. Mnohem snadnější je používat osvědčené výrobce a výrobky. Ubude starostí, shánění návodů a podobně. RT nedostává infarkt při každém otevření rozvaděče (dance) a vše potom probíhá rychleji a snadněji. Domnívám se že cena nebude adekvátní těm starostem.
PS: řešil jsem podklady od elektrikáře co dodával infra topení do předzahrádky. Sháněl doklady cca 14 dní a pak je musel demontovat a vyměnit za jiné, vhodné pro dané prostředí. Asi se mu to moc nevyplatilo ;)
Pavel Pelán:
Podařilo se mě sehnat návod, kde je napsáno "třída izolace: I". Opakuji, že zemnící svorku dané svítidlo nemá a protože má magnetické úchyty, tak se ani nemusí dotýkat stěny rozvaděče. Pokud výše uvedené informace stačí k posouzení, že je výrobek nebezpečný, tak ČOI napíšu.
Jan Franěk:
Hmmm. Asi bude něco špatně ;D
Předmět třídy I bez PE? Co se asi soudruhům v NDR nepovedlo? ;D ;D ;D
Platí předchozí příspěvek. Nebrat takový výrobek, ale vrátit se k osvědčeným produktům.
Citace: Pavel Pelán 04.06.2019, 11:45
Pokud výše uvedené informace stačí k posouzení, že je výrobek nebezpečný, tak ČOI napíšu.
Zkuste ještě poptat u Schracku nějaké vysvětlení. Mám s nimi celkem dobrou zkušenost co se technické podpory týká. Třeba vám pomohou. V opačném případě bych to vrátil a koupil jiné svítidlo. Podání na ČOI je také ve hře, ale to je na vašem osobním rozhodnutí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana