Je možnost měřit spotřebu 3f elektrokotle a 1f boljeru společně?
Jan P:
Pokusím se doplnit informace:
- měřit to chci pouze pro přehled, kolik protopí kotel, kolik bojler. Zkrátka jednou za nějaký čas, bych opsal údaj na počítadle/displeji
- nějakou historii nebo přehled o napětí a proudech a kdo ví co ještě, nepotřebuji
- celkovou spotřebu nemáme asi vysokou (součet NT a VT 6,8MWh)
- cenový strop tohoto řešení bych astavil na 10t s tím, že opravdu nemohu posoudit, jestli je to vůbec reálné. Je to ale částka, kterou bych za ten přehled byl ochoten dát.
- elektroměr do zásuvky jsem zkoušel (FK Technic - nevím, jestli je to ok), ale při ohřevu vody byl chudák docela z toho rozpálený. Na to, že má podle štítku zvládnou 3,6kW a bojler má 2,2kW ... Nicméně nějaká čísla jsem z něho dostal
Asi nejdůležitější otázka - vyjdou 2 elektroměry (1f a 3f), které by pasovaly do rozvaděče, levněji než jedna "krabička"? Pokud ano, asi by to bylo ve finále jedno, jak bych to odečetl.
Jiří_Hrubý:
Dva digitály 1+3f na DIN pořídíte značkové do 5000,-
Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý 17.05.2019, 09:40
Dva digitály 1+3f na DIN pořídíte značkové do 5000,-
Překup z Číny pod něčí značkou cca 2 500Kč, značkový cca 5 800Kč. Necejchované, sloužící pro přímé měření, bez dalších výstupů. Jen s displejem, nebo mechanickým počítadlem.
Například ECN140D + ECP380D
Peter Munka:
3f + 1f = cca 100 eur, na DIN listu, s impulzovym vystupom (moznost napojit na Raspberry, Arduino ...)
Hugo K.:
Já bych se dovolil zeptat, k čemu je to dobré ? Jestli si ohřeju vodu přes extra měřění nebo bez měření, stejně za energii musím zaplatit.
Spíš bych změřil teplotu vody z bojleru jestli není zbytečně horká. ( nevím kde je bojler umístěn a jaká je teplota okolí).
Případně bych se pokusil snížit teplotu vytápění třeba o jeden stupeň.
A také se zamyslel nad větráním.
Peníze ušetřené za nákup dodatečných elměrů bych pak propil. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana