Co si počít pokud v novostavbě bytu máme nedostatečný počet jištěných obvodů?

<< < (4/16) > >>

Matěj Kaplan:
Zatím by nejspíše stačil odborný názor na místě a zjistit tak co a jak se dá řešit.

David Hruda:
Na to, abyste vyjádřil svůj názor o tom, že instalace není v souladu s ČSN a že žádáte nápravu nepotřebujete nic.
Uvidíte, jaké stanovisko zaujme developer.
Následně můžete přistoupit k dalším krokům, tedy předání dokumentace RT, revize, znalecký posudek, žaloba....

Jiří Schwarz:
Ono není nejšťastnější ani to, když nějaký problém způsobí reakci proudového chrániče a zhasne při tom část bytu, včetně koupelny, kde za tmy hrozí úraz při uklouznutí...
Bohužel se "šetří" a vesele se montují "centrální chrániče"...

Jan Franěk:
Citace: David Hruda  13.05.2019, 19:22

Na to, abyste vyjádřil svůj názor o tom, že instalace není v souladu s ČSN a že žádáte nápravu nepotřebujete nic.

Souhlasím s Davidem. Sám jsem před cca 14dny podobným způsobem pomáhal kamarádce, která čeká na kolaudaci svého nového domu. Už z první obhlídky jsem popsal cca 1.5 stránek závad a to jsem nerozebíral krabice a nic neměřil. Stačil soupis základních závad s  tím že doplaceno bude až to zkontroluju já, nebo pozvaný soudní znalec. To zabralo a pozvaný RT stavební firmou najednou sepsal cca 15 závad a firma bude provádět úpravy, především na hromosvodu. Nicméně navíc se vyčísluje smluvní pokuta z prodlení a odložení kolaudace. Pár závad zde máte sepsány a zkuste je "postrašit" podobným způsobem, včetně úhrady nákladů na soudního znalce a podobně. Pak pozvěte RT, který vše řádně projde a dle sepsaných závad připraví cenovou nabídku. pak se uvoidí co dál  ;)

Matěj Kaplan:
Začínám se bát elektrikáře, který nám dělá přípravu pro kuchyňské studio. Zastává názor max 10 zásuvek na jeden okruh a nejspíše to myslí i tak, že to utáhne až 10 myček najednou. V kuchyni instaluje na jeden okruh následující: Lednice, venkovní osvětlení (jedna nástěnná lampa) ,  venkovní zásuvka (pro el. sekačku) a 6x bodové osvětlení (2x po třech na jednom vypínači). Myslíte, že je možné takového řešení?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana