Je nutné/vhodné zhotovit u zahradní boudy základový zemnič?

<< < (2/2)

Pavel Horský:
Pokud přemýšlíte o zemniči, pak, se vám jistě do hlavy vkrádá i myšlenka o provedení hromosvodu.
Pokud nechcete dělat PD, pak si musíte v hlavě vyhodnotit rizika (u boudy na nářadí to jde i v hlavě :-)  )

- nebezpečí ztráty života osob uvnitř objektu (pokud se do nářaďovny někdo neschová za bouřky, tak nehrozí)
- škody na síti ("nehrozí")
- historická stavba, národní dědictví (není)
- ekonomická ztráta (zde si musíte vyhodnotit, na kolik si ceníte stavbu a věci uvnitř)
- dále pak, zda hrozí zapálení jiné stavby v okolí vedle nářaďovny

Navrhoval jsem ochranu i na takovýto objekt. Zde byla vyhodnocena velká ekonomická ztráta (zahradní traktor, veliké množství poměrně drahého nářadí, strojovna bazénové technologie... ....)

Ale jak psali kolegové, zaručenou radu zde nehledejte a nerozčilujte se. Jste na profi fóru a to má své jasné podmínky. Od zaručených návodů jsme tu např. my projektanti a necháváme si za ně zaplatit.

Jan P:
Určitě se nerozčiluji. To, že někdo nechce odpovědět na moji otázku (tím nemyslím toto téma),  neovlivním a nijak mne to netrápí.

Každopádně  (poklona)  za všechny informace, zejména možná rizika.

Milan Hudec:
Citace: Jan P  10.05.2019, 08:40

Určitě se nerozčiluji. To, že někdo nechce odpovědět na moji otázku (tím nemyslím toto téma),  neovlivním a nijak mne to netrápí.

Každopádně  za všechny informace, zejména možná rizika.

Pokud máte mezi budovami skutečně CYA 50, což je velice nastandadní, tak promyšleně pokračujte s takovou technickou úrovní i do té boudy......
Projekt není nic jiného nežli přenesení myšlenky na papír poté co zavrhneme myšlenky okrajové, nabádající nás k úskočným řešením, není to nic co by bolelo :)

Jan P:
Citace: Milan Hudec  10.05.2019, 11:54

Pokud máte mezi budovami skutečně CYA 50, což je velice nastandadní, tak promyšleně pokračujte s takovou technickou úrovní i do té boudy......
Projekt není nic jiného nežli přenesení myšlenky na papír poté co zavrhneme myšlenky okrajové, nabádající nás k úskočným řešením, není to nic co by bolelo :)

Ano, je to cya50, však jsem si taky vyslechl řečí, když jsem to vystrčil o rozvaděče k zapojení, o tom, jestli budu připojovat elektrárnu a kdo má s takovým průřezem pracovat. Dokonce bych řekl, že je to váš nápad, když jsem zde řešil otázku propojení hromosvodů a rozvaděčů mezi domem a garáží. Elektrikář, projektant a revizak měli každý jiný názor, tak jsem chtěl vědět, kde je dobré řešení.
Pokračovat v tomto duchu budu klidně, ale bouda nebude mít žádný rozvaděč, který bych nechal propojit.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana