Jaké by měli být vnější vlivy v domovní plynové kotelně?

(1/4) > >>

pokorny331:
Jaké vnější vlivy se určují pro plynové kotelny?
a z toho plyne lhůta pravidelných revizí?
Jedná se mi o kotelnu v bytovém domě se dvěma kotli po 45 kW.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: pokorny331  09.05.2019, 09:57

Jedná se mi o kotelnu v bytovém domě se dvěma kotli po 45 kW.

Toto není kotelna.

Citace

Kotelna: plynové zařízení se jmenovitým výkonem alespoň jednoho kotle 50 kW a větším a kotelny se součtem jmenovitých tepelných výkonů kotlů větším než 100 kW

Takže, pokud tomu nebrání nějaký jiný vliv (třeba mokro) bude tam nejspíš vliv normální. Plynové zařízení na to vliv mít nebude.

pokorny331:
Dostal jsem výchozí revizní zprávu na onu kotelnu s tříroční lhůtou. Projekt vnější vlivy neřeší. V diskusních příspěvcích na podobné téma se mluví i o zóně 2 prostor, ve kterém není vznik výbušné plynné atmosféry, pravděpodobný za normálního provozu, avšak pokud tato atmosféra vznikne, bude přetrvávat pouze po krátké časové období. Porucha na kotli či plynovém potrubí.
Kde najdu normu, předpis na co se mohu spolehlivě odvolat?

Lukáš Rotrekl:
Havarijní stav není předmětem protokolu o určení VV.
To by pak každá chodba, kde vede pod stropem vodovod mohla být minimálně AD5 nebo i AD7.

Jirka Š. Svejkovský:
No, to byste musel mít zónu 2 i u sporáku v kuchyní. Neblbněte, do 50 kW to není kotelna, žádná zóna tam není. Postarejte se o odvětrání, splňte plynařské normy (TPG 704 01 - Odběrná plynová zařízení a spotřebiče na plynná paliva v budovách) a máte klid.

Citace: Lukáš Rotrekl  09.05.2019, 18:33

Havarijní stav není předmětem protokolu o určení VV.
To by pak každá chodba, kde vede pod stropem vodovod mohla být minimálně AD5 nebo i AD7.

Zóna 2 není havarijní stav, je tak definovaná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana