Jak vyplnit parametry tepelného čerpadla pro přihlášení do sítě nn E.ON?

<< < (2/3) > >>

Rozvodak:
Citace: David Hruda  28.04.2019, 16:38

Prosím, neraďte nesmysly.

Prosím, jaké?

David Hruda:
Citace: Rozvodak  28.04.2019, 16:18

...to vám RT nepotvrdí...

Michal Andrýsek:
Díky za odpovědi, pánové.

Ještě jsem zjistil, že trvalé připojení se realizuje v řádu měsíců (a klidně i přes jeden rok),  což by se nejspíš nestihlo na samotnou stavbu... No, kdybych se zajímal dřív, už bych to dávno udělal, ale pozdě brečet nad rozlitým mlékem. Situaci teda chápu následovně:

1) Teď mohu podat přihlášku na tarif D01d/D02d s tím, že nebudu muset posílat údaje o tepelném čerpadle. Až budu vědět, jaký typ čerpadla bude, změna tarifu bude pouhá formalita. Mezitím ještě podám žádost o stavební přípojku, kterou, jak jsem pochopil, vyřídí poměrně rychle (ale zaplatím si ji sám celou).

nebo

2) podám přihlášku s tarifem D57d a tepelné čerpadlo tam napíšu, jaké by cca mohlo být podle tepelných ztrát objektu. Než dojde k samotnému připojení, je vyšší pravděpodobnos t, že budu vědět parametry čerpadla. O stavební přípojku budu žádat tak či tak.

Pokud jsem to pochopil vše správně, nejvíc se mi líbí varianta č. 1, tedy přihláška na D01d/D02d a následná změna, a mezitím se bude odebírat ze stavební přípojky.

Ještě se zeptám, když teoreticky stihnou trvalé připojení během stavby, stavební přípojka se zruší a přejde se plynule na odběr z trvalé, dělá se to tak?

Rozvodak:
Citace: David Hruda  29.04.2019, 00:03

Není nesmysl, že na zelené louce zkraje stavby není nutné vědět všechny spotřebiče budoucího RD.

Důležité je mít přípojku a měření pro účely stavby. Spousta věcí řeší a dolaďuje za pochodu... Tak až to vím, zažádám.

Citace: Michal Andrýsek  29.04.2019, 09:20

Díky za odpovědi, pánové.

Ještě jsem zjistil, že trvalé připojení se realizuje v řádu měsíců (a klidně i přes jeden rok),  což by se nejspíš nestihlo na samotnou stavbu... No, kdybych se zajímal dřív, už bych to dávno udělal, ale pozdě brečet nad rozlitým mlékem. Situaci teda chápu následovně:

1) Teď mohu podat přihlášku na tarif D01d/D02d s tím, že nebudu muset posílat údaje o tepelném čerpadle. Až budu vědět, jaký typ čerpadla bude, změna tarifu bude pouhá formalita. Mezitím ještě podám žádost o stavební přípojku, kterou, jak jsem pochopil, vyřídí poměrně rychle (ale zaplatím si ji sám celou).

nebo

2) podám přihlášku s tarifem D57d a tepelné čerpadlo tam napíšu, jaké by cca mohlo být podle tepelných ztrát objektu. Než dojde k samotnému připojení, je vyšší pravděpodobnos t, že budu vědět parametry čerpadla. O stavební přípojku budu žádat tak či tak.

Pokud jsem to pochopil vše správně, nejvíc se mi líbí varianta č. 1, tedy přihláška na D01d/D02d a následná změna, a mezitím se bude odebírat ze stavební přípojky.

Ještě se zeptám, když teoreticky stihnou trvalé připojení během stavby, stavební přípojka se zruší a přejde se plynule na odběr z trvalé, dělá se to tak?

U stavební přípojky vám distribuce určí kde a jak se připojit, tak aby to pro ně nebylo nákladné.
Smlouva je na rok a nechá se dvakrát prodloužit.

To je dost času aby jste si ujasnil co a jak bude, včetně vyřízení žádosti a připravení OM.

Zpravidla se to pak dělá tak, když je vše vyřízený včetně revizí, objedná se demontáž  stavebního elektroměru a montáž definitivního.

Petr Liskar:

Až budu vědět, jaký typ čerpadla bude, změna tarifu bude pouhá formalita. Mezitím ještě podám žádost o stavební přípojku, kterou, jak jsem pochopil, vyřídí poměrně rychle (ale zaplatím si ji sám celou).

Nahlížet na změnu tarifu jako na "pouhou formalitu",  to bych věru nedělal.

...a tepelné čerpadlo tam napíšu, jaké by cca mohlo být podle tepelných ztrát objektu.

Tady se ztrácím. Tepelné čerpadlo a jeho parametry stanovuje prováděcí projekt na otopnou soustavu toho nově stavěného domu. Vy ten projekt nemáte nebo to tepelné čerpadlo chcete svépomocí do topné soustavy včlenit?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana