Jak zpřístupnit bzučák u domovního telefonu přes gsm nebo wifi?
leeom:
Nedaří se mi nikde na internetu najít gsm/wifi bzučák - jde mi o to, k domácímu telefonu Tesla Elegant a předpokládám starým analogovým rozvodům připojit něco, co přes aplikaci v mobilním telefonu nebo zavoláním na simkartu spustí na pár sekund bzučák u vchodových dveří činžáku a otevře dveře.
Klidně oželím starý bzučák v telefonu, takto bych mohl dole otevřít dveře přes telefon bez klíče.
Neví náhodou někdo zda se něco takového prodává, případně jako set s telefonem?
Lukáš Rotrekl:
Nevím, jestli dobře rozumím zadání, ale to by snad měla zvládnout téměř jakákoliv GSM brána s výstupním kontaktem na 24V 2A (s rezervou).
Hynek Čermák:
Co třeba toto:
https://www.jabloshop.cz/gd-04-david-prenos-do-site-gsm
Jaroslav Forejtek.:
Je to mimo zadání, pro inspiraci (pro mne to bylo praktikčejší):
Aliexpressu
https://www.aliexpress.com/item/Promotions-AC-220-V-1CH-Wireless-Remote-Control-Switch-System-Receiver-Transmitter-2-Buttons-2PCS-RemoteS/32768419402.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dIfxyld
Nap. AC 220 V 1CH bezdrátové dálkové ovládání spínací systém přijímač vysílač 2 Tlačítka 2ks dálkových ovladačů 315MHz 433.92MHz
Paralelně k tlačítku zámku. Ovladače se dají přiobjednat.
Dá se nalézt s 12 V napájením
Jan Franěk:
Citace: Jaroslav Forejtek. 23.04.2019, 15:15
Je to mimo zadání, pro inspiraci (pro mne to bylo praktikčejší):
Aliexpressu... ..........
A jste si jistý že toto zařízení lze u nás legálně provozovat? Dívám se na "pracovní" kmitočty a 315MHz na rozdíl od 433MHz, nepatří mezi tímto zařízením využitelné. Možná mě některý z kolegů opraví, ale osobně se domnívám že používáním tohoto zařízení se dopouštíte porušování platného telekomunikačn ího řádu a ještě k tomu nabádáte další.
Osobně bych zůstal u schválených zařízení pro ČR, než riskovat problémy rušením jiných zařízení v nepovoleném pásmu, nebo nepovoleným výkonem. Na výběr máme třeba už zmiňovaný Jablotron David, nebo třeba některá zařízení od firmy SEA, Zamel, i mnoha dalších. Navíc mnoho těchto modulů je vidět na mnoha e-obchodech zaměřených na tuto techniku a za dostupnou cenu.
Nemohu si dovolit u zákazníka experimentovat . (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana