Ako urcit pocet zvodov u RD?

<< < (3/4) > >>

Pavel Horský:
A opticky mi to vychází na 6 svodů.  ;)

Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský  23.04.2019, 19:31

A opticky mi to vychází na 6 svodů.  ;)

Opticky ano, ale nevím jestli v tom vnitřním "L",  kde to svádí k tomu aby byla nějaká "terasa",  pergola, či něco takového, by byl svod "esteticky" krásný :)
No a od toho je potom výpočet dostatečné vzdálenosti, jestli by tento svod byl nutný nebo ne...

Patrik Dedík:
Vit dajme tomu ze tam bude terasa. To ked tam nedame zvod podla dostatocnej vzdalenosti to nebude potom chyba ked to nebude po 15m? Alebo by sa to rozmiesnilo tak aby to vo vnutrnom L nebolo a dalo by sa to inak, alebo by bolo len 5 zvodov? Mozno blbe otazky.
Ja si myslim ze estetika nehra ulohu

Vít Rotrekl:
Jak psal brácha ve druhém příspěvku:
Citace: Lukáš Rotrekl  20.04.2019, 20:14

V normě je Tabulka 4 – Typické hodnoty vzdálenosti mezi svody podle třídy LPS
V samotné tabulce je pak napsané "Obvyklé vzdálenosti".
Takže žádné dogma o tom, že max. vzdálenost mezi svody je....

Není to dogma. Podle mě je důležitější dodržet dostatečnou vzdálenost. Ono to spolu souvisí, čím více svodů, tím menší dostatečná vzdálenost. Ale třeba už při pěti svodech bude tak malá, že nebude třeba dalšího svodu...

Jiří Schwarz:
Citace: Patrik Dedík  23.04.2019, 16:39

... pouzivam Prozik. Co si tyka projektovania robim len pre stavebne povolenie kde tuto analyzu nerobim lebo tam pisem ze projekt sluzi len na vydanie stav. povolenia a nenahradza projekt realizacie.
...

Ta analýza rizik je požadována českou legislativou (vyhláška 268),  pokud v některé zemi budou pravidla nastavena jinak, tak jim česká pravidla nevnutíme

Prozik je krásně hračka, ale poněkud moc "ohybná",  dá se v ní až příliš vykouzlit jen úpravami zadání objektu

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana