Vyhovuje použití černé smršťovací bužírky na PE vodiči?

<< < (3/6) > >>

Jiří Schwarz:
S černou bužírkou na úpravu konce vodiče nebo přechodu z izolace vodiče na očko... bych problém neměl.
To mě více "dráždí" dutinky s plastovým "límcem",  kdy se barvou rozlišuje průřez, takže vám třeba montéři nalisují na PE vodič modré a pak by to svádělo k myšlence jestli to nemá být označení PEN vodiče

Václav Třetí:
S černou barvou nemám problém, ta je svým způsobem universální, neutrální. Jak napsal kol. Schwarz, jsou problémem očka a konektorky s límečky v barvě modré a také červené (může evokovat souvislost s kladným pólem  stejnosměrných zdrojů).

Řekl bych obecně, že už všichni tak trochu blbneme.

P.S. Potkávali jsme kdysi  jedno děvče, které mělo "oranžové období".  Měla oranžové šaty, oranžové sandály, oranžové nehty, oranžovou rtěnku a oranžové vlasy, vše pečlivě sladěné do stejného odstínu.  Chodila tak celé léto a myslela si, jak je krásná. My jsme ji říkali oranžová příšera.

Rozvodak:
Nic se nemá přehánět.

Citace: Václav Třetí  19.04.2019, 08:37

P.S. Potkávali jsme kdysi  jedno děvče, které mělo "oranžové období".  Měla oranžové šaty, oranžové sandály, oranžové nehty, oranžovou rtěnku a oranžové vlasy, vše pečlivě sladěné do stejného odstínu.  Chodila tak celé léto a myslela si, jak je krásná. My jsme ji říkali oranžová příšera.

Přitom se zrzkou je nejvíc zábavy, až z toho bolí celej člověk  8)

Miroš Jan:
Mně se osobně vůbec nelíbí ta otevřená lisovací oka na slaněných vodičích. Když si tak uvědomuji, vlastně jsem je nikdy nepoužíval. Vždy jsem používal oka zavřená.:(
Je to ale jenom můj pohled. S tou černou smršťovačkou, nemám problém.

Václav Třetí:
Citace: Ižák Ctibor  18.04.2019, 15:25

Ja by som najbližšie požiadal dodávateľa prefarbiť aj tie hliníkové očká na zeleno žlté.  :D ;D

Ta očka jsou pocínovaná měděná nebo mosazná, naštěstí nikoli hliníková.

Přebarvená očka na zeleno jsem sice ještě neviděl, ale v U.S.A. a Kanadě používají nazeleno eloxované šroubky na zásuvkách pro vodič G (=PE) a pokud jsou i pracovní svorky šroubové, mají pro N bílý(zřejmě niklovaný) a pro L žlutý šroubek, aby to co nejvíce korespondovalo s barvami vodičů. Barevné značení vodičů pro 120V je L - černá, N - bílá a G (=PE) - zelená. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana