Jak správně ověřit revizním přístrojem podezření na probíjení zdi?
Milan Hudec:
No, pokud je rozvaděč plechový, tak před pokusy se zdivem, kde si myslím, že se v suchém stavu najde prd, bych se zaměřil na PEN a doprovodné niance ohledně pospojení obecně.
Jiří Kubík:
Souhlas.
Problém určitě bude, proti čemu to měřit.
PEN nebo PE může být "nic moc" už na přívodu.
Miroš Jan:
Osobně bych odpojil veškeré spotřebiře a svítidla, a měřil izolační odpor. :)
ACEOF ACES:
Já bych zkusil doutnavkovou zkoušečku.
Tomáš Žabka:
Diky za reakce, jedná se o starý objekt, z cihel a betonových překladů, já jsem si to i celý zahodil a za štukoval, no ale musím se přiznat, že štukuju podobně jako zedník tahá elektriku :-) . Takže jsem ho pozval ať to cely opraví, takže to celé natáhl do perlinky a potom štuk a nový nátěr. Rozvaděč je od OEZ s ocelovým rámem ten je pospojovaný, takže zkusím měřit body na zdi proti rámu.
Mimo to, nad rozvaděčem má být ještě polička, ta je dělaná na závitové tyče 8mm ty jsou kotveny přes stavební lepidlo do betonového překladu nad rozvaděčem do hloubky cca 6cm. (ideální elektrody) Tak uvidím co naměřím, nechce se mi to ignorovat, když to nenajdu, ale tak nějak netuším co dál když mi dojdou nápady.
Problém je v tom, že CYKY kabely jedou i pod vodou bez problémů a vím, že v okolí místa co uvádí zedník není ani jeden spoj.
Ještě mě napadá, jestli nemůže být něco zavlečeno z venku ze vzdušného vedení, starý dům přípojka je vrchem přes kovovou trubku, vodiče staženy do pojistek, dál do elektroměru a pak do hlavního rozvaděče, při rekonstrukci jsem měnil jen vodiče z elektroměru do hlavního rozvaděče. Trubku jsem nikdy neměřil, ale pravidelně na ni sahám i za vlhka a je v pohodě (nikdy mě nepraštila, mám na ni klíče od rozvaděče)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana