Jak správně ověřit revizním přístrojem podezření na probíjení zdi?
Miroš Jan:
Tomáši, jseš si jist, tím odpojením veškerých starých rozvodů?
Václav Třetí:
Já bych zkusil měřit unikající proud, to by mohlo pomoci zjistit, kde je problém.
P.S. Já tedy preferuji vytrhání starých rozvodů, nikoliv jejich uložení na "věčné časy"ve zdech. Při jakékoliv další práci spojené se sekáním bude dilema, na co jsem to vlastně narazil. A předpokládám, že to máte doma, tam bych to neudělal za žádných okolností, už jenom proto, že je to "podivuhodné dědictví" a nechtěl bych, aby si děti či vnoučata mysleli, co jsem to byl za vola.
P.P.S. Pokud manželka a popř. další ženské protestují, tak poslat na dovolenou nebo ke všem čertům a udělat to pořádně, ono se tím zase ušetří, většinou se velká část tras dá použít pro nové kabely.
Tomáš Žabka:
Tak jsem byl na otočku na chalupě, znovu vše prověřil, proměřil a nic nenašel, zdi už jsou úplně vyschlé a zedník odvedl skvělou práci (udělal to moc pěkně). Jen pro info, celé jsem to odkapotoval a prolezl všechny jističe a hledal staré vodiče. Při realizaci provizorek, jsem ve zdech nikde nic nového na staré nenapojoval. Je to pro mě záhada.
Jediné co mohu zkonstatovat, že za sucha je instalace bezpečná :-[ a musím doufat, že se to znovu neobjeví.
Zedník mi říkal, že jeho osobní elektrikář mu v takových to případech jen řekne, ať se na to vykašle, počká až to uschne, že to přestane.
Pokud by někdy někdo z vás vymyslel nějaký testovací pokus aniž by muselo vše plavat, rád ho vyzkouším, díky všem za podměty a nápady, které jste poskytli.
Trochu jiný případ, ale v podstatě podobný, můj soused je taky elektrikář, když jsem se sním radil, tak mi popisoval jeden případ, kdy borcovi v 12 00 probíjeli sprchy u bazénu, nebudu to složitě komentovat, když to měřili, tak naměřili mezi hlavicí sprchy a roštem jen 8V. (způsoboval to bojler HDO vzdáleny cca 30-40m od místa problému). Takže i pitomých 8V dokáže přes mokrou kůži pěkně nakopat. Je to jak olizování 9V baterky.
Mikulecký:
Citace: ACEOF ACES 18.04.2019, 10:21
Já bych zkusil doutnavkovou zkoušečku.
Zkoušečka by fungovala - ale jiná.
Mám bezkontaktní zkoušečku VOLT GRAFT. Má světelnou i zvukovou signalizaci a opravdu funguje poměrně hluboko.
Dalo by se zjistit ale jen o který obvod se jedná.
Miroš Jan:
Citace: Mikulecký 22.04.2019, 10:22
Mám bezkontaktní zkoušečku VOLT GRAFT. Má světelnou i zvukovou signalizaci a opravdu funguje poměrně hluboko.
Dalo by se zjistit ale jen o který obvod se jedná.
To není zkoušečka, ale dětská hračka. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana