Máte technické připomínky k novému patentu, žárovce 3/1 DEN-LIGHT?
Jiří Schwarz:
Kdo jste se někdy díval přes spektrák na spektrum LED žárovky, začnete přemýšlet o serioznosti toho videa na jejich FB stránkách...
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří_Hrubý 14.04.2019, 18:32
Že má teplota světla vliv na výkony a náladu, mohu za sebe potvrdit. Už je to dávno, co jsem si upravil 2x36W těleso osazené 6000K trubicemi, doplněním dvou 11W DZ 3000K.
Řídím si tak pracovní a relaxační světlo...
Jinak jestli tohohle https://www.aliexpress.com/item/CCT-Color-Temperature-Adjustable-Variable-Color-Temperature-Dynamic-White-LED-Bulb-E27-E26/32437578704.html někdo koupil kontainer a chytne dost hejtů ...
Technicky proti tomu řešení přepínání nic nemám, každé svítidlo v každé domácnosti není přeci součástí systémovky a někdo tu snadnou změnu teploty světla uvítá...
Na tom Aliexpressu mají alespo Kelviny dle toho, jak si představuji ty tři možnosti.
color temperature: teplá 3000K, denní 4000K, studená 6000K ...
Ale ta naša moravská koule uvádí kelviny barevného podání jinak!
Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Minařík 14.04.2019, 17:17
Stejně jako u Eltricku z Kroměříže, tak i zde postrádám u takové novinky nějakou odbornou autoritu. Tedy autoritu, kterou u nás uznáváme. Třeba doktora Plcha nebo SRVO apod. Ale možná, že mám nedostatečný přehled v oboru osvětlování a vše je v pořádku.
Tak se omlouvám. Dotyčný majitel patentu je z pražského Artemide.
A dál?
Milan Karvánek:
NO,mě by se to docela líbilo na WC, při noční návštěvě jsem z jasného světla opravdu vyjukaný, takže principielně, za mě dobrý. Druhá otázka je kolik lidí to osloví vzhledem k ceně.
P.S. S p.Medřickým jsem se setkal osobně při realizaci jedné stavby a myslím, že ví co říká, rovněž je zřejmě i obstojný ochodník.
Otakar Dosbaba:
V našich končinách je bohužel zatím u naprosté laické veřejnosti změna chromatičnosti u světelných zdrojů neznámým pojmem. Proto si myslím, že uvedená cena je příliš vysoká na to, aby se výrobek dostal na pulty většiny obchodů, zejména v menších městech.
Tato LED sníží životnost spínačů, jelikož bude zapotřebí větší počet spínacích cyklů, ale jak to jinak udělat bez zásahu do elektroinstala ce, že.
Ještě komfortnější možností by byl výrobek, který by odvozoval režim z úhlu otevření triaku stmívače: úplně naplno = 4000K, o něco méně pak 3000K a dalším snižováním pak 2200K s postupným snižováním intenzity.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana