Máte technické připomínky k novému patentu, žárovce 3/1 DEN-LIGHT?

<< < (3/4) > >>

Milan Karvánek:
TO:Dosbaba > jj vidím to podobně, pro mojí potřebu by stačily 2 režimy - noční světlo a teplá bílá. Ovládání od stmívače by celou věc ještě prodražilo o ten stmívač. Hezké by bylo použití 2 klapkového spínače, s tím, že "další stupeň" by se připnul druhou klapkou, v praxi by se pod vypínač dal nějaký "vysílač" a v žárovce by byl "přijímač" pro přepnutí režimu. No nejsme  výrobci, tak přenecháme mudrování jim  :)
A cena kolem 30$ v Číně... je pro masové rozšíření u nás asi dost,viděl bých to tak do 15$  :-\

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Karvánek  16.04.2019, 19:06

NO,mě by se to docela líbilo na WC, při noční návštěvě jsem z jasného světla opravdu vyjukaný, takže principielně, za mě dobrý. Druhá otázka je kolik lidí to osloví vzhledem k ceně.
P.S. S p.Medřickým jsem se setkal osobně při realizaci jedné stavby a myslím, že ví co říká, rovněž je zřejmě i obstojný ochodník.

Milane, dávám ti zapravdu, že taková situace si opravdu zaslouží neprobudit. Z mého pohledu se fokusuji spíš na systémové ovládání, proto mne ručně přepínaná lampička asi neoslovila. Ovšem pokud je to zaměřeno na koncového spotřebitele, který z 90% nemá ponětí o existenci KNX, Foxtrotu, Lohnworks atd. nebo ve světelné technice DALI, pak je tato žárovka včetně ceny naprosto správně.  

Jiří Kubík:
Citace: Milan Karvánek  16.04.2019, 19:06

NO,mě by se to docela líbilo na WC ...

Možná, že vhodná barva takového světla na WC by mohla i zlepšit vylučování
směrem do plusu i minusu, co se týká konzistence.
Možná by šly nastavovat tři hodnoty, teda pokud by se to stihlo.
Pro další výzkum a patenty pole neorané.

:)

Jiří_Hrubý:
Citace: Miroslav Minařík  14.04.2019, 20:15

Ale ta naša moravská koule uvádí kelviny barevného podání jinak!

Já z toho štítku mám dojem, že na oranžovou jsou použity běžné oranžové led a pak nějaká teplá a teplejší bílá, nikde jsem ani nenašel onen patent, ale možná jen špatně hledám...
Za ty peníze se dá koupit kvalitnější ledkovka od Philipsu i s dálkovým ovládáním a pamětí posledního nastavení,  takže ekonomicky mi přijde pořízení tohoto DEN zázraku jako nesmysl, pokud to nebudou lidi kupovat u číňanů...

Citace: Milan Karvánek  17.04.2019, 10:19

A cena kolem 30$ v Číně... je pro masové rozšíření u nás asi dost,viděl bých to tak do 15$  :-\

Ovšem za těch $30 dostanete 5 kousků s dopravou...
Jinak na dvojklapku byla nejsnazší dioda, pokud byl uživatel schopen oželit blikání...

Radek Červený:
On si někdo nechal patentovat něco, co už hromadu let prodává Aliexpres za 5 USD? Hmmm,  pán má hodně zvláštní smysl pro humor  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana