Jak opravit uložení zásuvek v hořlavé hmotě?
Milan Hudec:
Citace: Lukáš Rotrekl 10.04.2019, 23:59
papír?
Jestli namátkou vzali která se prohlásí, tak mohli alespoň v bílé barvě (dance)
Lukáš Rotrekl:
i ten už je...https://nizke-napeti.cz.abb.com/ramecek-jednonasobny-17507/ramecek-pro-elektroinstalacni-pristroje,-jednonasobny-3901a-b10-bh
Milan Hudec:
Jejda, já měl zafixovány pouze béžové, díky za nakopnutí.
František Šohajda:
Mají tam psané že pro montáž do hoř. tř.B-F pouze bezšroubové uchycení vodičů?
O krabici tam není zmínka? (norm)
PS:
Takových to zásuvek jak nafotil kol. Strycharski jsem viděl už desítky a určitě jich jsou namontovány tisíce jen u kuchyní!!
Jan Franěk:
Bude to pakárna, protože otvory v tom dřevu jsou na krabici malé a bude je potřeba zvětšit. Vykroužit nyní nepůjdou, tak zbývá jen ruční práce, nebo si udělat přípravek, který umožní jejich vykroužení u bez středového vrtáku. To taky není takový problém. Pak by bylo nejlepší vysekat i spodní krabice a vložit novou 850C° odolnou, ale často vídám jen tu odolnou krabici s uříznutým dnem, kdy se pak dohaduju s elektrikářem jestli to je OK, nebo NE.
Jako další schůdné řešení bych asi bral vymazání nehořlavou hmotou, jak se to dělávalo i dříve za pomoci sádry. Ale sádra k tomu není úplně vhodná a je velký problém sehnat materiál, který bude mít garantované potřebné vlastnosti. Sám jsem si tím kdysi těžce procházel.
S přístroji je to mnohem jednodušší než se na první pohled zdá. Dnes má mnoho výrobců vyrobeny tyto přístroje dle normy, kdy už používají materiály nepodporující hoření a tedy mohou být instalovány i na hořlavé podklady. To se nechá zjistit u výrobce. Osobně vím že to splňují přístroje Berker. Tedy není nutné použít pouze a jen ABB tango (TIME) v barvách bílá, šedá , béžová s označením na hořlavé podklady, pokud výrobce garantuje že jsou tato přístroje vyrobeny dle příslušné normy. Je docela možné že to dnes splňují i všechny přístroje ABB.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana