Jak opravit uložení zásuvek v hořlavé hmotě?
Radim Strycharski:
V cihlové zdi je běžná instalační krabice a na zdi je připevněna dřevotřísková deska předpokládané třídy reakce na oheň E nebo F. V ní je vykroužen otvor a na desce upevněna zapuštěná zásuvka nesplňující požadavky na uložení do hořlavých hmot nebo na ně. Je možné závadu odstranit jednoduše tím, že se zásuvka vymění za zásuvku výrobcem určenou pro uložení do hořlavých hmot, například za zásuvku uvedenou v příloze? Nebo to nestačí a je nutné kromě zásuvky určené do hořlavých hmot vložit navíc do otvoru krabici vyhovující zkoušce žhavou smyčkou 850°C podle ČSN EN 60670?
Jiří_Hrubý:
Co je mi platné, že budu mít dekl, který má zabránit šíření plamene ven z hořícího strojku, když vlastní strojek, coby zdroj zážehu, bude obklopovat dřevotříska...
Nehořlavost provedení spočívá v komplexnosti, tzn zahoření ve strojku se nesmí dostat do prostoru. K tomu potřebuji nehořlavou krabici a nehořlavý dekl strojku.
Takže vyměnit krabice, nebo dát nástavce...
Lukáš Rotrekl:
Myslím, že ABB to u přístrojů do hořlavých materiálů má přímo uvedeno, že je nutno použít krabici KI68 (lovím z paměti, tak jsem se mohl seknout).
Milan Hudec:
Buďto normožroutsky vytrhat krabice a instalovat nové + zásuvky do hořl.hmot, nebo dřevotřísku "opatlat" protipožární hmotou.
Zde by mne zajímalo v čem se liší zásuvka běžná a do hořl.hmot.
Strojek je stejný bezšroubový a použitý plast se mě při zkoušce nad plamenem (běžný plynový hořák) choval v obou případech také identicky.
Lukáš Rotrekl:
papír?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana