Jak jste spojovali krabice pod omítku, když to ještě konstrukčně nešlo?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Silný plocháč s perfektně odměřenou roztečí, krabičky se přišroubovali přes dirky na uchycení strojků.
Plocháč přesahoval o dost na obě strany, takže výškové srovnání s okolním "terénem bylo dokonalé.
Navíc se krabičky díky pevnému uchycení k železu nijak nekroutila.
Používám to dodnes i po zacvaknutí krabiček k sobě, zašroubovat a vyšroubovat 10ks šroubků bohatě vynahradí čas strávený štelováním jen umělohmotného kroutícího se celku.

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  10.04.2019, 08:39

Používám to dodnes i po zacvaknutí krabiček k sobě, zašroubovat a vyšroubovat 10ks šroubků bohatě vynahradí čas strávený štelováním jen umělohmotného kroutícího se celku.

Jestli si Milane dnes zbytečně neznepříjemňuj eš život.
Klasické KU68-1901 se nikterak nekroutí. Tedy, pokud zvolíš ten správný montážní dril....správn ě namíchaná sádra, krátká libela a "pozóóóór, jedůůůůů" 
Horší je to pak s krabičkami s delšími spojovacími segmenty. Ty se pak kroutí a tak jsem je raději přestal používat.

Milan Hudec:
Pavle tipnu, si, že pokud bys můj způsob zkusil, jinak bys již nechtěl :)
Nicméně největší problém jsou u nás benevolentní normy na výrobu sádry, dovolující vypalování ve velmi širokém rozsahu, tj. ta samá sádra jednou tuhne pod rukou a jindy teče a teče....

Pavel Horský:
Pod rukou tuhne sádra, která byla vystavena mrazu a mírné vlhkosti. Co já se kvůli tomu narozčiloval.

Tým Elektrika:
KOPOS line#8: Jaký byl vývoj spojování instalačních krabic?
    Instalační podomítkové krabice pro přístroje, tedy zásuvky a vypínače spojujeme k sobě díky plastové konstrukci. Tato potřeba spojování se nepsaně přičítá vícerámečkům. Ty způsobily potřebu přesných roztečí pro upevnění přístrojových prvků. A protože není nic samosebou a každý výrobce volí svou strategii konstrukce, vydali jsme se s kamerou po historických stopách montážní praxe, konstrukčním návrhům, výroby a následné kontroly těchto krabic v kolínském KOPOSu. A tak v minireportáži opět uvidíte osoby přímo z provozů ...
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
    KOPOS line#8: Jaký byl vývoj spojování instalačních krabic?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana