Jak jste spojovali krabice pod omítku, když to ještě konstrukčně nešlo?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:

Vzpomenete si jak jste v době, kdy začaly vícerámečky vypínačů a zásuvek spojovali krabice? Způsobů bylo hodně. Některé určitě velice kuriozní!
 (dance)

Pavel Horský:
Metr a rozměřit krabičky na prkénko a to celé pak zadělat do zdi. Někteří remcali, že to časem vyhnije atd. atd. atd. a já byl mezi nimi  (dance). Sám jsem to jako blbec usazoval pomocí vodováhy a metru přímo při sádrování. Chtělo to grif hodný velkého odborníka  (dance) ;) :D . Začátečník neměl šanci a nestačil vše na jeden tah zasádrovat. Někdy u toho byla docela sranda.
Velcí "borci" sádrovali krabičky před omítkami pomocí přípravku, kozičky vyrobené z prkének. Zedník řekl, že budou tři cm omítky a zapomněl na to, že jako správné prase postavil zeď, která se mu na výšce 2,5m rozcházela o 5cm. Pak se přijelo na stavbu po omítkách a krabičky pekelně utopené a nebo naopak cm venku.
My jezdili na osazování krabiček zásadně po hrubých omítkách před štukem.
A neměli jsme se pak za co stydět.

Václav Třetí:
Krabičky do hrubé omítky osazuji vždy pokud je to možné (pokud se dá dohodnout se zedníky).

Obyčejné krabičky jsem osazoval pod více rámečky pomocí přípravku z malého železného úhelníku, ve kterém byly vyvrtány dírky pro šroubky. Krabičky se nejprve na stole sešroubovaly, pak částečně přisádrovaly a po zatvrdnutí se úhelník odšrouboval a provedlo dosádrování. Měl jsem dvě provedení pro montáž vodorovně a svisle - tam byly třeba úhelníky dva.

Ižák Ctibor:
Citacia:
obyčejné krabičky jsem osazoval pod více rámečky pomocí přípravku z malého železného úhelníku, ve kterém byly vyvrtány dírky pro šroubky

Robil som to presne  tak, s tým rozdielom, že som mal prípravok s perdinaxovej lišty 10X10 mm.
Keby by ma napadlo použiť uholník,ako to robil  p. 
Václav Třetí ,  možno by to bolo jednoduchšie.

Tomáš Hradecký:
když to tu čtu jsem rád že jsem v té době ještě netahal profesního kačera  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana