Může mít nevhodně zvoleny kabel cyky 3x1,5 vliv na praskání halogenových světel?

<< < (2/6) > >>

Jan Hájek:
Ještě bych jako další vliv přidal výkyvy teploty. Pokud jsou třeba u dveří, které se otevírají v zimě.

Pavel 008:
Citace: Jan Hájek  09.04.2019, 09:31

Ještě bych jako další vliv přidal výkyvy teploty. Pokud jsou třeba u dveří, které se otevírají v zimě.

... aby se jimi vypustila voda z bazénu na zimu...  ;)

Jan Hájek:
Citace: Pavel 008  09.04.2019, 10:17

... aby se jimi vypustila voda z bazénu na zimu...  ;)

Samozřejmě jsem to myslel tak, kdyby se v průběhu svícení měnila okolní teplota.

Ižák Ctibor:
Uvažovať o tom, že malí prierez prívodu môže spôsobiť praskanie žiaroviek je podľa mňa prinajmenšom divné. Predsa čím menší priemer, tým väčší odpor a k tomu adekvátne menšie napätie. Chcete snáď naznačiť,  že menšie napätie  skôr odpáli tú žiarovku? Teoretizovať sa dá o všetkom, ale prakticky som presvedčený,  že opak je pravdou.
Tam bude "kameň úrazu" niekde inde.

Lukáš Rotrekl:
30m na 600W (tj. cca 3A) není na 3x1,5 zase nějak tragický, pokud jsem teda popis pochopil dobře a trafa jsou někde třeba v šachtě u bazénu
Co je od traf ke svítidlům a jak daleko?
Docela se divím, že 2 roky stará instalace ještě není v LED. Ale asi to mělo nějaký důvod.

Citace: František Šohajda  09.04.2019, 07:48

Určitě u halogenek je větší zlo přepětí než podpětí!!
Když praská "vlákno" tak to nebude v žádném případě podpětím...Tím musíme vycházet.

Jak je psáno výše nad vámi, halogenkám nízké napětí (narozdíl od klasických wolframek) nedělá dobře.
Citace: Jan Hájek  09.04.2019, 10:46

Samozřejmě jsem to myslel tak, kdyby se v průběhu svícení měnila okolní teplota.

Myslím, že to v tomhle případě úplně nehrozí, určitě ne skokově.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana