Může mít nevhodně zvoleny kabel cyky 3x1,5 vliv na praskání halogenových světel?

<< < (5/6) > >>

Vojtěch Běhunčík:
Pro nový zdroj by se dala použít původní krabice od trafa s krytím IP65 - pokud se nebude přehřívat.

Fuk Tomáš:
Citace: lukas123  10.04.2019, 14:57

chtěl jsem se spíš zeptat jestli je náchylnejší na podpětí/přepětí LED víc nebo mín něž klasická halogenka.
 U ledky píšou 12 AC/DC napětí

S tím AC bych si nebyl moc jist - v textu píší AC/DC, ale na doprovodných obrázcích je pouze a jen DC.
Co se týče funkce při podpětí a odolnosti proti přepětí, o tom nelze obecně říci vůbec nic. Setkal jsem se s LEDkami, které byly deklarované 12 V, a chodily s plným výkonem už cca od 5 V, ale také s takovými, které začínaly svítit při 11 V a plného svitu dosáhly až při 11,5 V.
A pak jsem se také setkal s LEDkami, které byly deklarované 12-24V AC/DC, a při připojení na 24V trafo (odlehčené dávalo 26 V) spolehlivě zdechly.
U nákupů na Ali je to vždycky sázka do loterie a deklarované parametry málokdy souhlasí se skutečností.

Jiří Kubík:
S LED mám stejné zkušenosti jako p. Fuk.

Při použití starých traf bych nejdříve přesně změřil napětí bez zatížení.

Jiří Kubík:
...a jestli by to to nelezlo přes 12 V a nebylo by nutné
moc předělávat kabely, tak by vám stačilo jedno.

Jan Franěk:
Je krátkozraké a riskantní použít jiné trafo (zdroj),  než je doporučeno výrobcem. Rozhodně bych trafa vyměnil, protože s těmi stávajícími by LED neměli s největší pravděpodobnos tí dlouhou životnost. Rovněž důležité je samotné chlazení a podmínky instalace LED. Pamatuji nedávno LED v jezírku, které po cca 2 letech jen slabě světélkovaly. A to rozhodně nešlo o levný no-name nákup.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana