Jaký je vzorec pro výpočet poloměru chráněného objektu u hromosvodu?

<< < (4/5) > >>

Jaroslav Matějka:
Prosím zda si můžete stáhnout řez budova.pdf. Tuto budovu potřebuji ošetřit hromosvodem problém je v tom, že budova je složena z několika "úskoků",  které tvoří částečně střechu a částečně terasu. Jakým způsobem bych toto dokázal? Přikládám i půdorys střechy.

Milan Karvánek:
podle ČSN 34 1390 bych použil na RD čl.38 a) ; 39 ; 46 ; 47 ; případně 50 ; 53 ; 61 ; 62 ; 64 ; 65 ; 78 ; 106  . A je to!  :)

Jaroslav Matějka:
 :o

Jaroslav Matějka:
Pan Klimša David ve svém programu Hromosvody a přepěťové ochrany - verze 3 hovoří o třídě ochrany, já jsem v normě na nic takovéhé nenarazil.
Rozděluje podle toho počet svodů. Já jsem ale podle ČSN 34 1390 a odst. Počet svodů č.64 "svůj" objekt rozdělil dle bodu b) tj. poměr stran šířky k délce je větší než 1:5.
Objekt je 14m široký a 42dlouhý tj. poměr stran pokud dobře počítám je 0,3. Objekt je určen pro bydlení tj. bytový dům. Poradíte:
Kde bych v normě našel zmínku o třídách ochrany (I,II,III),  a jakým způsobem popř. s tímto pracovat, neboť já jsem spočítal, že budou svody každých 30m a ve výše zmíněném programu jsou rozestupy svodů pouze do 20m.

Jan Hájek:
Pozor ten SW je dělaný již v souladu s ČSN 62305, tam ty třídy najdete.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana