Je kabel CYKY ve starých térových trubkách ve zdi dnes již špatné řešení?

<< < (3/3)

Zdenek Hejčl:
Psal jsem o starých instalacích v domech, ne v novějších, po roce 1960. Ano trubky byly i větší, 21, 29, 36, ale používaly se málo. Aspoń s čím jsem se setkal.  
S trubkama 23 jsem se nepotkal...
Ale nadávno /asi 12 let/ si předělávali majitelé v ulici instalaci přesně, jak s to dělalo cik cak ve starých trasách. Pak přišli noví vlastníci a už to předělali, tak jak to má být...
Setkal jse se i s trubkou skleněnou s vodiči zalitýma asfaltem v Hradci Králové ve starých kasárnách z doby snad France Jozefa. Bylo to vedle zimního stadionu, bývalé sídlo vojenského soudu.  :D

kbulda:
21 povlaková trubka nebyla ! Byla 23 mm. V tom se to lišilo od pancéřových trubek

Miroslav Hlaváč:
Tuto otázku by měl zodpovědět projektant.Pln ě souhlasím s názorem p.Radka Červeného,jen podotknu že by zřejmě byl nutný výpočet oteplení i přesto že CYKY vyhoví proti šíření plamene ale jak je to s asfaltovaným papírem v trubkách?Myslím že nevyhoví.Setka l jsem se několikrát s instalací v těchto trubkách měděné vodiče v gumě a bavlnou opředené a díky vysoké zátěži bylo již jasně znát kudy ty trubky vedou.Doporuču ji vytrhat a případně drážky využít pro uložení nových kabelů,dnešní požadavky jsou však jinde...

Milan Hudec:
Obávám se, že k pokusu zapálit průběhem kabelu 3x2,5 onen papír by nestačila hodnota max.přímého měření. (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana