Je nutné chatu bez přípojky, pouze s fotovoltaikou, zemnit?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Citace: Javorsky  04.04.2019, 07:47

V odborne rovine predpisu mi to takhle staci :-).

Omyl, to je pouze můj subjektivní názor bez znalosti místních podmínek, na základě nemnoha dodaných informací.

V odborné rovině platí tato citace

Citace: Jan Franěk  03.04.2019, 14:54

Jestli ano, nebo ne, případně v jakém rozsahu, je opět na analýze rizik dle ČSN 62 305. Tedy zda je to opravdu nutné (nejen dle mého názoru) mi vyjde až po analýze rizik, bez ohledu na to co si myslím.

Jan Franěk:
Citace: Javorsky  04.04.2019, 07:47

V odborne rovine predpisu mi to takhle staci :-).

Jinými slovy neexistuje předpis který striktně přikazuje že vždy a každý objekt musí mít zřízenu vnější ochranu. Tedy všeobecně platí že jestli ano nebo ne, se rozhoduje až na základě analýzy rizik. Ale jsou oblasti kde hromosvod být prostě musí a analýza slouží jen k určení jak "přísná" ta ochrana bude.  ;)

Jinak pokud dobře čtete, tak zřízení ochrany jisto jistě doporučuji, stejně jako další kolegové.

Javorsky:
Rozumim, ja vim co pisi kolegove,  (poklona) .
Jen se ptam na rizika jenz vzniknou v situaci kterou sem popsal.
Opravdu par solaru na kovove strese s malym napetim a menicem v zasuvce znamena povinnost predelat chaticku pokud vyjdou rizika? Predpokladam ze jiz jednou nevysla kdyz tam stoji bez hromosvodu :-).
Zemneni prece nemuze stacit kdy pocitame s primym uderem blesku, nebo se mylim?
Jde tedy u chaticky o objekt pro bydlení, nebo jen o rekreacni objekt s pobytem osob, jak tomu muze byt treba i u latriny vedle chaticky?

Jan Hájek:
Citace: Javorsky  04.04.2019, 09:06

Rozumim, ja vim co pisi kolegove,  (poklona) .
Jen se ptam na rizika jenz vzniknou v situaci kterou sem popsal.
Opravdu par solaru na kovove strese s malym napetim a menicem v zasuvce znamena povinnost predelat chaticku pokud vyjdou rizika?

Pokud je to opravdu rekreační objekt s pobytem několik dnů v roce, je velmi pravděpodobné, že v analýze vyjde zcela bez ochrany, ale nelze to bez jejího provedení s určitostí tvrdit.

Javorsky:
Analyzu nezpochybnuji.
Slo mi pouze o situaci, kde pouhe propojeni solaru se zemi jak bylo uvedeno vyse, vidim bez komplexni vnejsi ochrany vcetne SPD pod strechou jako zbytecne navyseni rizik pri kazdem zasahu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana