Jak ochránit správně pohon vjezdové brány před přepětím?
Petr Liskar:
Citace: Jaroslav Juha 28.03.2019, 15:11
To bude asi v pořádku, pan Javorský citoval moji odpověď a ta vyzněla, jako jeho...
Kdepak, citoval sám sebe, viz příspěvek #11 dnes v 07:31.
Jaroslav Juha:
Citace: Petr Liskar 28.03.2019, 15:19
Kdepak, citoval sám sebe, viz příspěvek #11 dnes v 07:31.
Ano, ale já panu Javorskému dnes ráno v příspěvku #14 odpověděl a p. Javorský následně teď použil ;)
Citace: Jaroslav Juha 28.03.2019, 10:03
Do zásuvky byl na pohyblivém přívodu doposud zapojený původní motor, který odešel časem jak po mechanické, tak elektronické stránce. Nyní je právě cílem zapojit motor do pevné instalace.
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Juha 28.03.2019, 15:16
Nevěděl by někdo z přítomných, jak je na tom v tomto ohledu DEHN?
Já bych věděl, ale nechci mluvit za něj, nepřísluší mi to.
Citace: Pavel Horský 28.03.2019, 09:57
...např. kolega Jan Hájek z DEHN by zcela jistě našel řešení, pokud se tedy bude jednat o použit výrobků DEHN. Zkuste se na něj obrátit.
Vít Rotrekl:
Citace: Jaroslav Juha 28.03.2019, 15:16
Nevěděl by někdo z přítomných, jak je na tom v tomto ohledu DEHN?
Ano věděl :-) Máte na výběr DEHN Ventil nebo DEHN Schield
šel bych cestou prostorového uspořádání v rozvaděči a osazení jednoho svodiče, který bude vhodně umístěn tak aby na něj byly připojeny všechny "špinavé" obvody. Tedy obvody co jdou z venku.
Myslím, že když osadíte jeden svodič (ať už Ventil nebo Schield) v provedení TNS, tak na něj můžete připojit vše. I instalaci za chráničem. Toto řešení bude mít nevýhodu, že by musely být jističe a chránič zapojeny, z pohledu možného příchozího přepětí/bleskoproudu před svodičem, tudíž by mohly být "obětovány".
Pak je možnost osazení 2ks svodičů. Jeden pro přívodní vedení v TNC a druhý pro odvodní vedení v TN-S.
V příloze schématicky nakresleno. Myslím, že oba způsoby jsou legitimní a funkční. Ale je to jen můj názor.
EDIT: Třeba mě to HH MH a TF nerozcupují na kousíčky.
Jaroslav Juha:
Perfektní, pane Rotrekle!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana