Jak ochránit správně pohon vjezdové brány před přepětím?

<< < (4/8) > >>

Radim Strycharski:
Prostor v domovním rozvaděči bych rozdělil na „špinavou“ část před SPD a na „čistou“ část za SPD. Stejně tak oddělit špinavé a čisté kabely vstupující do rozvaděče, navíc ještě oddělit hlavní přívod od vývodu pro bránu. V rozvaděči do špinavé části bych dal hlavní silový přívod, hlavní vypínač, jističochránič pro bránu, vývod CYKY-J 3x1,5 pro bránu a SPD typ 1+2. Za SPD v čisté části by byl zbytek obvodů. Prostě bych na to pohlížel tak, že chráním instalaci v domě před přepětím, které přijde po hlavním přívodu a po obvodu brány, čili z rozvodů, kde mi přepětí nevadí. Co se týče toho chrániče pro bránu, tak ten bych dal jen v případě, že ho požaduje výrobce, jinak bych řešil zvýšenou ochranu jiným způsobem.

Javorsky:
Ma ten dum bez hromosvodu nejake sve vlastni poradne uzemneni kam odvadite pripadnou "spinu" z SPD?

Citace: Radim Strycharski  28.03.2019, 13:35

Co se týče toho chrániče pro bránu, tak ten bych dal jen v případě, že ho požaduje výrobce, jinak bych řešil zvýšenou ochranu jiným způsobem.

Presne na to jsem narazel
Citace: Javorsky  28.03.2019, 07:31

A co se tyce chranice, jedna se o pripojeni vjezdove brany do zasuvky?

V planu je pevne pripojeni, tudiz mi povinnost chranice nejak unika.

Petr Liskar:
Nickname "Javorsky" bude zřejmě účet, který používá vícero jedinců.

Nenapadá mě jiné vysvětlení, proč by příspěvkem "V planu je pevne pripojeni, tudiz mi povinnost chranice nejak unika." popíral svůj vlastní předchozí příspěvek
"A co se tyce chranice, jedna se o pripojeni vjezdove brany do zasuvky?"
 ::)

Jaroslav Juha:
Citace: Petr Liskar  28.03.2019, 14:56

Nickname "Javorsky" bude zřejmě účet, který používá vícero jedinců.

Nenapadá mě jiné vysvětlení, proč by příspěvkem "V planu je pevne pripojeni, tudiz mi povinnost chranice nejak unika." popíral svůj vlastní předchozí příspěvek
"A co se tyce chranice, jedna se o pripojeni vjezdove brany do zasuvky?"
 ::)

To bude asi v pořádku, pan Javorský citoval moji odpověď a ta vyzněla, jako jeho...

Jaroslav Juha:
Citace: Javorsky  28.03.2019, 14:38

Ma ten dum bez hromosvodu nejake sve vlastni poradne uzemneni kam odvadite pripadnou "spinu" z SPD?

To ano.

Citace: Javorsky  28.03.2019, 14:38

Presne na to jsem narazelV planu je pevne pripojeni, tudiz mi povinnost chranice nejak unika.

Povinnost chrániče beru více jako rozumnou, než-li formální. Navíc pokud ji výrobce pohonu vyžaduje...
Nicméně pokud bychom opravdu uvažovali obecněji nějakou instalaci se světlem a zásuvkou do zahradní pergoly (uvažujme, že je proti přímému úderu blesku chráněna),  tak jsme zase tam, kde jsme byli... tady už by nám nutnou přítomnost chrániče udávala norma a svodič by zde byl při umístění pergoly v řádu jednotek metrů od domu velmi vhodný... Jak z toho pak ven...?

Nevěděl by někdo z přítomných, jak je na tom v tomto ohledu DEHN?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana