Jaký bude dopad návrhu Směrnice o autorském právu pro elektrotechniky?

(1/3) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Do parlamentu EU míří reforma Směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu.

Ta obsahuje hodně kontroverzní návrh v podobě článku č. 11. Ten přiznává vydavatelům právo zpoplatnit i citaci jejich díla.

Článek 13 zase ukládá povinnost serveru, kde se taková citace objeví aktivně zjišťovat, zda není právě takovým dílem a citaci zabránit, popřípadě vydavatele o užití informovat.

Umíte si představit podobnou situaci zde na diskusi? Budeme nadále moci citovat z ČSN, které jsou právě takovým chráněným dílem? Nenapadne ČAS právě taková odborná fóra?

Hlasuje se už 26. 3. 2019.

Pavel Horský:
Tvoje formulace a uložení sem na veřejné fórum jen celkem dobrým podnětem pro některé blbce, kteří se toho pak mohou chytnout a udělat portálu zle.   (zle)

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  23.03.2019, 08:22

Tvoje formulace a uložení sem na veřejné fórum jen celkem dobrým podnětem pro některé blbce, kteří se toho pak mohou chytnout a udělat portálu zle.   (zle)

To se tak nepochybně stane. Ovšem taková povinnost je prakticky nerealizovatel ná. Pokud toto někdo odsouhlasí, pak to bude proti listině základních práv a svobod.

Ale mne to nepřekvapuje.
Svůj profil na Facebooku jsem loni smazal, tak mi pak řeknete, jak se s takovou novinkou popasoval Cukrberk a pak se jím budeme inspirovat  (dance)

https://zachraninternet.cz/svoboda.html

Milan Hudec:
Bohužel proti listině by mohla být řekněme obecně nezpochybnitel ná díla, nikoli  ... plné chyb a nejasnotí, viz dnešní normy.

Žvak Petr:
Spoustu lidí neví, že se něco takového děje - informovanost lidí je nulová.
Vysvětlete lidem o co jde polopaticky a ne v čase kdy běží "ulice" nemocnice nebo kdy H. Musil se hrabe veřejně v soukromí lidí a je vyhráno.
Pokud by se zdražovalo pivo  :( tak to by se vyšlo do ulic.
Dnes ve 14:00 jsou plné zahrádky a lidi se hezky na sebe usmívají.
Jaro je tu. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana