Nevíte o zásuvce RJ45 připojené na kabel?

(1/3) > >>

Kastner Lubomír:
Potřebuji napojit UTP kabel na asi 20 cm lanko 6 žil. Naivně jsem si myslel, že koupím konektory RJ45 samec + samici v kabelovém provedení, ale narazil jsem. RJ 45 samec - zástrčku i s krytkou tu mají všude běžně, ale nikde jsem nenašel to samé ale v provedení samice - zásuvka.
Nevíte kde to sehnat?

Fuk Tomáš:
Pokud ten druhý kablík má rozměry, že by na něj šel nacvaknout standardní RJ45 konektor, tak bych to udělal a propojil to RJ45 spojkou.

Peter Munka:
Vyraba sa samica, videl som to ako komponent na pouzitie napr v rack skrini, malo to zarezavacie konektory pre 8 vodicov. Kryt to nemalo.

Potom su tu este samice do DPS alebo aliexpres ukazuje samicu s krytom a na druhej strane su skrutkovacie svorkovnice. Staci zadat "rj45 female connector".
Aky signal to ma prenasat ?

Martin Procházka, Slaný:
Ono závisí na tom, jak již bylo řečeno, co tím poteče.

Pokud to bude 100M ethernet, tak lze ty vodiče třeba spájet, ale to se hodí jen pro pevnou instalaci, kde nevadí neohebný a trochu nevzhledný spoj.
Další z možností je zmíněné nakrimpování dvou konektorů a použití spojky s 2x RJ45 samicí, ale to přináší na trasu spoje, které mohou časem degradovat.
Nejprofesionál nější řešení je zářezová spojka např. https://www.alza.cz/zarezova-spojka-stp-mezi-dva-konektory-rj45-kat-5e-d89244.htm která spolehlivě zachová stínění, ale zase je trochu větší.  ;)

To, co zmiňoval Petr, se jmenuje keystone. Také možnost.

Hynek Havliš:
Jak bylo zmíněno výše, můžete zkusit provedení do panelu, např. na webu Secomp PC Plus tato objednací čísla:
26.92.0341 Keystone konektor
26.11.0342 Keystone konektor
Můžete zkusit i tento artikl, třeba by váš problém vyřešil
21.92.0201 FTP Patchkabel prodlužovací
Případně se zkuste obrátit na jejich technickou podporu, umí sehnat leccos.

Dále můžete zkusit toto
Harting 09 14 545 1561 Han-Mod RJ45 IDC cable jack 8P AWG 28-24
Je to určeno pro montáž do konektorů Harting, takže samotná vložka bude mít přinejmenším nevyhovující krytí, můžete si k ní ale vyspecifikovat kompletní konektor. Jen cena vložky zde bude odhadem o dva řády vyšší, než lisovací konektor RJ45 z GME.

Jsou i další možnosti - např. Phoenix Contact, zkuste se podívat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana