Jak upevnit stropní svítidlo do polystyrenu bez desky?

<< < (2/3) > >>

František Šohajda:
Pokud bude svítidlo "lehčí" tak jak píší kolegové ,  hmoždinky do polystyrenu.

Jinak lze dát (z vlastní zkušennosti) klasické hmoždinky ,které se dodávají i se šrouby v různých délkách až tuším do 40 cm! Délka se musí počítat polystyren + beton, nebo zdivo...
Speciální dlouhé hmožinky.
Takže to drží v pevném podkladu.Tyto hmoždinky se prodávají po kusech kompletní, cena do
50 kč/kus.

David Hruda:
Citace: Milan Hudec  15.03.2019, 10:05

Pokud je to lehké svítidlo, tak mohu doporučit:
 9180IPS
Práce s tím úplně na pohodu :)

No vida, zase jsem se dozvěděl něco nového. Musím vyzkoušet, líbí se mi to.

Jan Franěk:
Citace: František Šohajda  15.03.2019, 11:04

Pokud bude svítidlo "lehčí" tak jak píší kolegové ,  hmoždinky do polystyrenu.

Když se pozorně podíváte na vložený list od jedné z těch hmoždinek, zjistíte že unese až 15kg. I když budu počítat cca 1/3 rezervu na hmoždince a předpokládat že světlo drží 2-3 šrouby, neznám moc běžných venkovních svítidel, která by to neuneslo.  ;) Stejně si zákazník koupí levnou sr..ku. v BAU prodejně, nebo akci v Lidlu, s váhou do 1kg včetně žárovky  :D  Jen vybrat ten správný materiál.

Citace: František Šohajda  15.03.2019, 11:04

Jinak lze dát (z vlastní zkušennosti) klasické hmoždinky ,které se dodávají i se šrouby v různých délkách až tuším do 40 cm! Délka se musí počítat polystyren + beton, nebo zdivo...
Speciální dlouhé hmožinky.
Takže to drží v pevném podkladu.Tyto hmoždinky se prodávají po kusech kompletní, cena do
50 kč/kus.

Ale pak vytvoříte tepelné mosty, které se mohou projevit dost zásadně i v interiéru. Dále tato montáž bude mnohem složitější a pracnější.

PS: dle mých montážních zkušeností doporučuji vybrat kvalitní značkové hmoždinky a zakoupit alespoň 1-2 do rezervy. Pokud to budete dělat poprvé, jistě tu první ukroutíte  o:-)  Stalo se to několikrát mě i kolegům, skoro vždy když jsme zkoušeli nějakého nového výrobce, nebo nový produkt.

Jans99:
Citace: Peter Munka  15.03.2019, 09:44

Skusal som aj mensie, urcene do sadrokartonu, vo vate drzali dobre, aj ked primarne nie su na to urcene.
Dávat tam něco, co není k tomu určené?? Spadne to, zabije to dítě, či co já vím, a Vy k tomu nabádáte?? Divné, divné... Když čtu "diskusi" k dvou či třížilovému přívodu ke spotřebiči II. třídy, tak mi z Vaší rady naskakuje husí kůže, doopravdy!! (zle)

Peter Munka:
Citace: Jans99  15.03.2019, 12:09

Dávat tam něco, co není k tomu určené?? Spadne to, zabije to dítě, či co já vím, a Vy k tomu nabádáte?? Divné, divné... Když čtu "diskusi" k dvou či třížilovému přívodu ke spotřebiči II. třídy, tak mi z Vaší rady naskakuje husí kůže, doopravdy!! (zle)

Mozeme ist do extremu : ci je v poriadku polystyren z poziarneho hladika, ci tam nema byt vata, ci je akakolvek hmozdinka okrem celokovovej len v zatepleni v poriadku, kedze pri poziari sa roztopi. Su svetlo a kabel bezhalogenove ? Urobit z jednoduchej veci zlozitu nie je ziadny problem, zavolame poziarneho technika, statika, projektanta, revizaka, sice to bude trvat len 2 mesiace a stat 10 x tolko, ale poriadok musi byt.
Potom ludia nadavaju, ked nahlasia poruchu napr internetu a nez to prejde procesmi : call centrum, dispecer, technik, tak su tyzden odpojeni.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana