Existuje standard, jak by asi měly vypadat datové rozvody?
Jan Franěk:
Citace: Zdenek Hejčl 08.03.2019, 18:20
Ale standart existuje.
Jen se musíme podívat na souběhy vedení a napěťovou hladinu dalších kabelů nn.
UTP nesplňují podmínky souběhu, nebo křížení vedení s nn.
Dále přehlednost instalace, atd... (zle)
Jo, to je základ. RT dokáže v té kabelové změti jistě najít k argumentaci dostatek dalších porušení norem.
Druhou věcí je jak se k tomu postaví konkrétní SVJ, nebo ta firma porušující hromadu předpisů, často včetně požárních. I proto mám podobných revizí jen minimum. Vždy se najde dost RT, kteří napíší revizi na kde jaký kabelový hnízdo s kladným výsledkem, což potížista jako já v mnoha podobných případech prostě nedokáže. Dovolím si tvrdit že toto je velkým problémem starších bytových a panelových domů, kam dodatečně vkročila noha slaboproudaře. Ale vím i o pár čestných vyjímkách, kde mohu před jejich prací smeknout a v případě že něco vytknu, poučí se a pak už nemám co vytýkat, za což jsem vděčný. Taková spolupráce je pak jedna radost :)
František Sichinger:
Co třeba přístupnost ostatních stávajících částí rozvodu?
ČSN 33 200-5-52 ed.2 čl.629.2, 529.3
a nebo ČSN 33 200-5-52 ed.2 čl.528 umísťování vedení v blízkosti jiných rozvodů
František Sichinger:
Citace: namrentien 08.03.2019, 16:23
Ne, zadny vymahatelny standard opravdu neexistuje. To, co jsi nafotil, jiste neni uhledne, ale co konkretne je na tom spatne? Btw tim, ze fotis a patrne i manipulujes se zarizenim, ktere ti nepatri, bych se moc verejne nechlubil. Tim spise, ze je na fotkach videt logo se jmenem spolecnosti, ktere tato zarizeni patri.
Fotím, ale nemanipuluju a neboj se už jsem správci elektriky poslal jiný obrázek na kterém jsem přehlíd samolepku k výměně.
Ono to taky může být zajímavé až začnu měřit izolační stavy
dle ČSN 33 2000-6 čl. 61.3.3
Docela by mně zajímalo, jak se bez manipulace s UTP dostanu do tý krabice s rozvodem stoupačky osvětlení schodiště na opravu upáleného AL vodiče?
Mařík Pavel:
Za mě prasárna. Rozvaděč je VTZ, má jistě svůj projekt, kde je popsáno, co obsahuje. To, co je tam navíc tam nemá co dělat. Navíc, myslíte, že zhotovitel tohoto díla zanesl úpravu do projektové dokumentace? PS: odkud je to asi napájené?
Milan Hudec:
Citace: namrentien 08.03.2019, 16:23
Ne, zadny vymahatelny standard opravdu neexistuje
A na to jsi přišel sám či tě osvítil duch blbých?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana