Existuje standard, jak by asi měly vypadat datové rozvody?

<< < (4/4)

František Sichinger:
Když jsem si tahle vyrazil s nastartovaným měřákem měřit izolační stavy silových rozvodů, tak jsem si to v podstatě na poslední chvíli rozmyslel. Ono v takovýchto brabčích hnízdech nelze měřit ani izolační stavy a to ani minimálně těmi 500V a o vyšším napětí už nelze vůbec uvažovat. záleží kde se ty UTP náhodně dotýkají nějakých šroubů na svorkách a stačí někde prořízlá izolace UTP o konstrukci skříně a je vyděláno. Ono je to v podstatě pokud nebudu měřit izolační stavy siloviny nerevidovateln ý.
Ta izolace UTP učitě není stavěná na 500 V a výš.
Už jsem si vyžádal technické listy od UTP od dvou dodavatelů datových kabelů

V podstatě je to porušení 33 2000-6 ed. 2 protože nejsem schopen změřit izolační stav bez toho abych riskoval napáchání nějakých škod
a co se týká provedení brabčích hnízd, ve vztahu k silovině,  tak 33 2000-4-41 ed.2
v podstatě čl 412 až 414 a v souvislosti ještě 61 140 ed.2

No a to aby to nebylo všechno, tak se ještě občas stane, že se sem tam ucpe odpad na střeše, při úklidu se zakopne o kýbl s vodou a nebo si někdo přiveze kočárek s kolečkama od sněhu a do těch rozvaděčů zateče.

Javorsky:
Standard zajiste existuje, problem vidim v jeho fotodokumentac i :-)))).

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  09.03.2019, 17:17

...
Ajťáci jsou pevně přesvědčeni, ze optikou nic nepokazín či nezavedeou!!
...

Hlavně když použití hodně mechanicky odolné provedení ARM a diví se, že se to RT nelíbí...
Blesku je jedno, jestli projde po "signálovém vedení",  nebo u optiky po ochranné kovové sprále

František Sichinger:
Dle ČSN 50 174 - 2 čl. 5.1 se musí zahrnout metalické kabelové rozvody do ochranných opatření proti úrazu elektrickým proudem v souladu s čl. 4.2, 4.2.1 - Pouze zařízení, které obsahuje bezpečné signální obvody vyhovující požadavkům na
SELV a TNV, jak je definuje EN 60950, se smí připojit ke kabelovým rozvodům kabelové techniky.

Připojená zařízení musí vyhovovat požadavkům na ochranu před úrazem elektrickým proudem příslušných bezpečnostních norem daných výrobků.

Připojení aktivního zařízení ke kabelovým rozvodům informační techniky nesmí představovat bezpečnostní rizika pro jiné uživatele daného systému.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana