Jak řešit měření spotřeby u bytového domu s elektrickým topením?

<< < (2/5) > >>

Lukáš Rotrekl:
Podle podpisu soudím, že je to ten správný.

Já myslím, že co se přehlednosti týče, nemusel by to být až takový problém.
Systém HDO zopakovat za hlavním elektroměrem, tedy poslat 8h a 20h nulu do podružných rozvaděčů. 

Ale měl bych strach z jedné věci, aby rozúčtování elektroměrů pro topení nebylo napadeno jako rozúčtování tepla, pak by to nešlo jen podle elektroměrů, ale muselo by se přihlédnout k povolenému rozptylu mezi jednotlivými byty, spodní a horní byty by musely být dotovány oproti těm uprostřed, zrovna tak rohové oproti středovým,..... Pokud by někdo dlouhodobě nebyl, topení by vypnul, díky sousedúm by nepromrznul, ale stejně by zase zaplatil odpovídající část, tak aby se rozptyl mezi nejvyšší měrnou spotřebou a nejnižší pohyboval v tolerované mezi (číslo nevím, ale tuším 25%).

Rozvodak:
Pokud v bytovém domě nebudou provozovny, je možné to připojit na jeden elektroměr s HDO (D57).

David Hruda:
Citace: Jaroslav Hasala  06.03.2019, 20:54

Ze strany distributora platí už nějakou dobu požadavek na oddělené měření el. topení a ostatní
Pokud se jedná o bydlení, není nutné oddělovat měření topení a zbytek, i když je objekt vlastněn firmou.

Lukáš Rotrekl:
Na to se budu muset podívat. Vím, že jsem řešil před cca 7-8 roky, obecní nájemní byty, kdy chtěla obec mít odběry na sebe, ale tam bylo jednoznačně dáno je to na ičo, tak C. Ale tehdy ještě nebyl požadavek na oddělení topení od ostatního.

Rozvodak:
Citace: Lukáš Rotrekl  07.03.2019, 00:02

Na to se budu muset podívat. Vím, že jsem řešil před cca 7-8 roky, obecní nájemní byty, kdy chtěla obec mít odběry na sebe, ale tam bylo jednoznačně dáno je to na ičo, tak C. Ale tehdy ještě nebyl požadavek na oddělení topení od ostatního.

Před pár lety jsme řešily jeden objekt, kde chtěli sloučit přímé měření na 3x100A / D45. Neprošlo to kvůli pár obchodům v přízemí. Tenkrát jim to jen předělali na C45 a problém vyřešen.
Pokud se týká bytů, tam není problém se sazbou D57.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana